КИНА ЗАПРЕТИЛА: Тајван ћемо решити и силом ако пожелимо

KINA ZAPRETILA: Tajvan ćemo rešiti i silom ako poželimo

24 jula 2019

Kina neće davati nikakva obećanja o nekorišćenju vojne sile po pitanju ujedinjenja sa Tajvanom, navodi se u Beloj knjizi za naiconalnu odbranu koju je objavio Državni savet Kine.

„Kina je čvrsto rešena i raspolaže mogućnostima da zaštiti državni suverenitet i teritorijalnu celovitost. Kina će biti ujedinjena. Mi nećemo davati nikakva obećanja da nećemo koristiti silu i ostavljamo sebi puno pravo da preduzimamo bilo kakve mere“, navodi se.U Beloj knjizi se navodi i da moguća upotreba sile nije ni na koji način uporena protiv tajvanskih sunarodnika, već protiv mešanja stranih sila i jedne „omanje grupe separatista koji se bore za nezavisnost“.

Ističe se i da se Peking pridržava principa mirnog ujedinjenja, da dopušta da u jednoj zemlji postoje „dva sistema“, ali da je odlučno protiv bilo kojih pokušaja da se zemlja podeli, kao i da se u u tu podelu uključe strane sile.

Prethodno je kineski ministar odbrane Vej Fenghe kritikovao Sjedinjene Američke Države zbog podrške nezavisnosti Tajvana.

Vej je upozorio da će kineska vojska „preduzeti odlučnu akciju“ kako bi odbranila Tajvan i sporne teritorije u Južnom kineskom moru.

KOMENTARI2 komentara

  1. A akoM says:

    Teško će Kina silom vojno prisajediniti Tajvan Kini!USA je veoma moćna i može i tako daleko voditi uspješno taj rat!Osim ako ne bude prisiljena voditi istovremeno taj rat,ali i Velike Ratove na Korejskom poluotoku,Blistoku,Istočnoj Europi,itd.,a protiv Rusije,Kine,izd.!Tada će USA većinu tih ratova(a vjerovatno sve)izgubiti zbog daljine!Ali se neće puno sekirati,nego će preći u dugotrajni rat iscrpljenja,uzdajući se u svoju udaljenost, pamet,organizaciju,nauku,industriju...!Al,to je Nova Priča,za posljednje dane,za Novi Bolji Svijet,kad će trebati pameti itd.!Pa će svi i svak imati priliku izvoljeti dati svoj doprinos Spasenju svijeta!Inače ne bu dobro!Inače odnosno u kanalizaciju!Svi!

  2. persida says:

    Kina ce izgaziti kauboje, ne znas sta znaci hiljadugodisnja kultura, pa cak i hiljadugodisnja kultura ratovanja, Kina je vec dobila rat, sad se samo zajebavaju sa kaubojima. Posle toga ce izgaziti Ruse i cioniste kao male macice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *