КИНЕСКА АРМИЈА око ТАЈВАНА увежбава блокирање и контролу великих острва

KINESKA ARMIJA oko TAJVANA uvežbava blokiranje i kontrolu velikih ostrva

9 avgusta 2022

U VOJNOJ vežbi velikih razmera koju su kineske oružane snage izvele u šest „sektora“ oko Tajvana od 4. do 7. avgusta, razrađen je set zadataka za „blokadu i kontrolu velikih ostrva“.

Kineski onlajn list „Huankiu Šibao“, pozivajući se na analitičare, objavio je tim povodom:„Neki vojni eksperti veruju da je ceo proces pomorske i vazdušne blokade i kampanje za kontrolu velikih ostrva u potpunosti uvežban tokom vežbi i aktivnosti obuke oko ostrva Tajvan“.

Naveo je da je to bila vežba preuzimanja kontrole iz vazduha i sa mora za vreme koje su prvo gađana „velika ostrva“. Sa korišćenjem balističkih i krstarećih raketa za uništavanje „neprijateljske vazdušne odbrane i komandnih centara“.

Tokom vežbe su kineske balističke rakete prvi put letele preko ostrva, a pomorske i vazdušne snage ostvarile slobodu kretanja oko Tajvana.

Prema rečima kineskog vojnog stručnjaka Džanga Sjuefenga, „upotreba navođenih raketa dugog dometa pokazala se veoma preciznom“.

Ukazao je da su balističke rakete korišćene tokom vežbe bile po izgledu „veoma slične raketama DF-15 predstavljenim na prethodnoj vojnoj paradi u Pekingu“.

„Posle duboke modernizacije, tačnost udara i sposobnosti tih raketa su značajno poboljšane. Potvrđeno je da su te rakete u stanju da precizno pogode važne ciljeve na tajvanskom ostrvu, kao što su komandni centri, radari PVO i vazdušne baze“, precizirao je Sjuefeng.

Po njegovim rečima, jedna trakva raketa je za vreme vežbe preletela preko Tajvana – iznad „šume“ tajvanskih PVO raketa Patriot i precizno udarila po predviđenoj `tački` – ispred nosa američkog protivraketnog odbrambenog sistema Idžis“.

Istočna komandna kineske armije najavila je još jednu vojnu vežbu na moru i u vazdušnom prostoru oko ostrva Tajvan.

Uvežbavaće pomorske ofanzivne operacije i borbu protiv podmornica.

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad5 says:

  kinezi će usoro da udare monetarno,gubitak koji će kina imati ekonomski je daleko manje nego bilo kakav rat a niko živi ne zna kako će USA i NATO takav jedan potez preživeti ekonomski uopšte.Njima tamo preti ŽESTOKA KRIZA uporediva sa 1929 čak i gora,i zato švajcarcima austrijancima i nemcima savetuju da već sad štede,kupuju sveće,drva za ogrev i smanjuju troškove,bar te vlade su upozorile gradjane i to ne samo zbog ludila sa rusima nego zato što ZNAJU koliko će veliki pad biti kda kinezi izvuku šamlicu ispod američkih državnih obveznica i osalih "instrumenata" američkog državnog duga koji je već sad NE NAPLATIV,i jedini izlaz je BANKROT.Zato su bankarski lešinari i skočili na američku državnu blagajnu i razvače šta se može još razvući pre sloma,krade se u vašingtonu kao nikada u istoriji te države,tram je to lepo objasnio,ukrajina avganistan "pomoć" kosovu recimo ...sve je to ustvari pljačka američkih poreskih obveznika kao što je i rat u jugoslaiji pre svega to bio,samo na raspadu jugoslavije ,obama klintonovi i ostali pacovi iz "demokratske" ekipe su ukrali 200 milijardi dolara,aloo,sad više para nema a maerički dug se ne može povećavati jer su toliko prezaduženi da će njihov slom povući seriju bankrota na državnom nivou kada krene to sve.treba prodavati devize pre svega evro i dolar čim krene pad,odma će se to videti,i sreća,to ne bi trebalo da obori dinar.Naprotiv mogu da se dese jako interesantne stvari sa našom valutom i još nekim valutama koje su veštački neprekidno depresirane od strane zapadnog mafijaškog kartela,realno dinar vredi mnogo više nego što se nominalno iskazuje danas jer trange frange je ovde izuzertno razvijen sistem trgovine a to je u pitanju geografski i politički položaj koji je neprocenjivo preimućstvo u trenutku CEPANjA SVETA i može da izazove beg kapitala a zapada OVDE ,realnog kpšitala,GLAVNICE koja već pristiže u vidu direktnih investicija u IMOVINU po srbiji.

 2. persida says:

  Seru Kinezi. Tako su i Rusi izgubili deset godina vezbajuci, umesto da su odmah udarili na naciste.

 3. Petrovgrad says:

  Tajvan nece biti dovljon ni za jedan doručak za Kineze.

 4. Rista Bre says:

  Ni Kina ni Amerika neće biti najsrećnije ako Kina napadne Tajvan. I Kina i Amerika žele da Kina napadne Tajvan. Bio sam ubeđen da Rusija neće napasti Ukrajinu, a najviše zbog "kad nije do sada..." i naravno prevario sam se. Međutim, sve je više onih koje intenzivno i pažljivo pratim i slušam, koji tvrde da su svi izgledi da će Kina napasti Tajvan. Zaista nisam siguran i ne pada mi na pamet da prognoziram. U suštini, moj stav da vladari iz ambisa prave udare po Istoku je, sa provociranjem Kine, dobio svoje definitivne potvrde. Kada bi me sada neko prisilio, na primer sa ozbiljnom pretnjom da će mi iščupati nokat, ja bih i tatu svoga prodao(umro čovek pre 40 godina i ne bi mi zamerio) i odmah bi rekao "Kina će napasti Tajvan"! Ali niko mi ne preti.

 5. Kujsibrepati says:

  Nezna se koji je veci blefer onaj majmun iz S.Koreje ili Kinez…

 6. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Koga, bre, zabole za tvoj stav, bilmezu polupismeni? Je*o te, kakv brlog ove senilne ovce napraviše od portala...!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *