KИНЕСKА МОРНАРИЦА НЕЗАУСТАВЉИВА: Американци су НА KОЛЕНИМА, Пекинг има ПОСЕБАН ПЛАН за Вухан

KINESKA MORNARICA NEZAUSTAVLJIVA: Amerikanci su NA KOLENIMA, Peking ima POSEBAN PLAN za Vuhan

7 aprila 2020

Dok su se oružane snage Sjedinjenih Američkih Država suočavale sa kontroverzom izazvanom korona virusom na jednom od američkih nosača aviona u vodama Pacifika, kineska armija se ponovo reaktivirala u Južnom kineskom moru.

Internet sajt kineske vojske tokom protekle sedmice imao je nekoliko članaka o opsežnim vežbama pomorskih snaga i potapanju jednog vijetnamskog ribarskog broda, takođe najavljujući pojačan angažman vojne industrije u Vuhanu, kineskom gradu iz kojeg je potekla pandemija korona virusa.Mornaričke vežbe u Južnom kineskom moru odigrale su se nedugo pošto je kroz te vode prošao američki nosač aviona „Teodor Ruzvelt“, koji je trenutno usidren u Guamu pošto je na njemu otkriveno više od 170 slučajeva korona virusa.

Kapetan tog nosača aviona je prošle sedmice smenjen pošto je u medije dospeo sadržaj poruke u kojoj je zatražio hitne mere za zaštitu života članova svoje posade.

Jedan zvaničnik ministarstva odbrane SAD rekao je tada da je na nosaču aviona „Ronald Regan“, drugom američkom ratnom brodu tog tipa koji se nalazi u Pacifiku, takođe postoji „nekolicina“ slučajeva pozitivnih na COVID-19, a plovilo se trenutno nalazi u Japanu zbog radova na održavanju.

Američka mornarička baza u Sasebu, Japan, prijavila je svoj prvi slučaj zaraze korona virusom, a inficiranih ima i u američkim vojnim ispostavama u Južnoj Koreji.

Američko ministarstvo odbrane tvrdi da u redovima vojske SAD ima više od 1.500 zaraženih.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *