КИНЕСКА ВОЈСКА ЈЕ КРЕНУЛА У НАПАД: Имају огромну подршку и одрешене руке!

KINESKA VOJSKA JE KRENULA U NAPAD: Imaju ogromnu podršku i odrešene ruke!

1 avgusta 2019

Kineska narodnooslobodilačka armija objavila je novi video snimak, koji je među demonstrantima u Hong Kongu koji već mesecima protestvju protiv tamošnjih vlasti zbog odluke da dvoje Kineza zbog kriminala deportuju nazad u Kinu (Naime, Hong Kong iako je formalno pravno vraćen Kini 1997. uživa određeni stepen autonomije u odnosu na ostatak ove zemlje).

Video koji je vojska objavila počeo je odmah munjevito da kruži kineskim društvenim mrežama, a onda osvanuo i na svetskim.Naime, kineska vojska je odlučila da preko državnih medija objavi spot koji je pokazala spremnost da odbrane zemlju od svih pretnji samo ovaj put s naglaskom na gradove.

Ono što je navelo hongkonške demonstrante da pomisle da je njima upućena poruka o skorom obračunu, navode i scene u snimku gde vojska suzbija ulične demonstracije, otvara vatru na teroriste i pobunjenike zabraikadirane u stambenim zgradama.

Inače vlasti u Pekingu, krajem jula ove godine poslale su po prvi put vojsku u sam Hong Kong posle 1997. godine. Inače u samom gradu nema vojnih objekata, ali oko grad čak njih šest.

Da li je ovo uopšteni propagandni film ili zaista skrivena poruka demonstrantima, koji su svoje zahteve proširili na smenu vlasti i još veću autonomiju ostaje da se vidi u narednom periodu.

(Alo)

KOMENTARI3 komentara

  1. Beli Orao says:

    Englezi i ameri tu vrte u koriste idiote protiv Kineskih vlasti !? Izaći će na vidjelo kao i ko nas u Beogradu ( ne kažem da nam vlasti valjaju) ali plaćenici 1—5 miliona!

  2. Milomir Ivanović says:

    Na Dalekom istoku nešto se drgojačije kuva... ali kuvar sa Dalekog zapada nema pravi recept...

  3. teoretičar says:

    Kinezi su sredili ceo Tibet i tamo je danas kineski mir sa kineskim komunistima i kineskom kuhinjom a usput, nema više ko ni da se spaljuje i privlači pažnju demokratske javnosti sveta. Kinezi su sredili turkmenistance vrlo jednastavno i bez pompe im rušeći džamije u ime napretka i industrijalizacije i napravili na mestu džamija farme svinja i zamenili kurtana sa Mao manifestom. Kinezi su sredili Mongole, najduže gospodare Kine i sve ih poslagali u stavu mirno ispod spomenika Džingisa da se klanjaju Maou. Kinezi će 100% srediti i Hongkong mutaciju a na kraju će lepo i natenane preći na Tajvan. Za sve to im skidam kapu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *