КИНЕСКА ВОЈСКА УЧИ НА ПРИМЕРУ УКРАЈИНЕ! За шта се спремају?

KINESKA VOJSKA UČI NA PRIMERU UKRAJINE! Za šta se spremaju?

16 maja 2023

IZVLAČEĆI pouke iz ukrajinske krize, visoki kineski general pozvao je na veću integraciju novih sposobnosti, uključujući veštačku inteligenciju, sa konvencionalnim taktikama ratovanja pre bilo kakve konfrontacije sa Zapadom, piše Rojters.

Nova forma hibridnog ratovanja proizašla je iz sukoba u Ukrajini, sa preplitanjem „političkog ratovanja, finansijskog ratovanja, tehnološkog ratovanja, sajber ratovanja i kognitivnog rata“, rekao je general Vang Haijiang, komandant Zapadne komande Narodne oslobodilačke armije (PLA).Kineski vojni budžet trebalo bi da raste osmu godinu zaredom 2023. godine. Obim i razmah kineskih vojnih priprema pomno prati ne samo Zapad, već i kineski susedi i Tajvan.

– U sadašnjosti i u budućnosti, lokalni sukobi i previranja će biti česti, globalni problemi se intenziviraju, a svet je ušao u novi period previranja i promena – napisao je Vang.

– Različiti događaji „crnog labuda“ i „sivog nosoroga“ mogu se desiti u bilo kom trenutku, posebno sa obuzdavanjem, opkoljavanjem, razdvajanjem, suzbijanjem i vojnim pretnjama nekih zapadnih nacija – nastavio je on.

– Sposobnost da ostvarimo pobedu je neophodna za održavanje nacionalne bezbednosti – napisao je Vang.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miroslav says:

    😂😂😂😂 Ako budu učili od Rusa onda kuku lele.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *