КИНЕСКИ АНАЛИТИЧАРИ: Нико није очекивао такав потез ПАКИСТАНА, а још мање такав одговор РУСИЈЕ

КИНЕСКИ АНАЛИТИЧАРИ: Нико није очекивао такав потез ПАКИСТАНА, а још мање такав одговор РУСИЈЕ

22 јануара 2023

Русија је неочекивано реаговала на провокацију Пакистана, која је послала војну помоћ Украјини. Ове закључке деле политички аналитичари из Kине.

Пре извесног времена се сазнало, да Пакистан планира да пошаље 159 контејнера муниције у Украјину, као војну помоћ. Према речима кинеских стручњака, нико није очекивао такав корак Исламабада, али је још више изненађујући био одговор Руске Федерације на оно што се дешава.Аналитичари наводе, да је Русија на крајње нестандардан начин приступила ситуацији са Пакистаном. Уместо да га нападне критиком, изабран је другачији приступ, суптилнији. Москва није вршила притисак на Пакистан, већ му је само дала до знања да су такви кораци неприхватљиви. Међутим, ту се није завршило.

Уместо ескалације у односима, Москва је противнику понудила да развија сарадњу. Kонкретно, пре извесног времена стране су се договориле око мапе пута, за веома обећавајући гасовод „Пакистански ток“.

У Kини сматрају да је Русија изабрала неочекиван, али прилично ефикасан приступ. Није себи стекла нове непријатеље, већ конструктивну сарадњу са противником.

Стране се договарају и о испоруци руске нафте. Ови контакти су изузетно важни како за Исламабад, тако и за Москву, која настоји да диверзификује своје снабдевање енергентима.

„Судећи по овом таласу сложених операција, односи између Русије, Украјине и Пакистана нису једноставни“, кажу кинески аналитичари.

Помоћ Пакистана Украјини није само последица притиска Запада на земљу, већ и дугогодишње украјинско-пакистанске сарадње у сфери одбране. Међутим, судећи по томе како се ситуација развија, вероватно је, да ће Пакистан ускоро заиграти на страни Руске Федерације.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI5 коментара

 1. Gagi says:

  Tek ce se u nekim buducim vremenima pokazati sva raskos slovenske inteligencije. Zapad je navikao da manipulise sa zavisnim i nerazvijenim zemljama sa tkzv. pomoci u valuti koju nemilice proizvode. Za te papire drzave moraju da kupe energente za svoj zivot, vise im to nije omoguceno. Sto bi Pakistan sebi dozvoljavao dva uslovljavanja kada sada direktno moze da ima benefit od onoga ko mu je neophodan. Rusi veoma mudro iz medjudrzavnih transakcija izbacuju lihvare i svetske krpelje. Posrednici su izgubili poziciju da politicki ucenjuju, sada Rusi direktno posluju i kreditiraju za SVOJ neophodan proizvod.

  • Косовац says:

   @ Gagi, …..Тако је бре колега Гаги, хвала Богу престао си да за све ово оптужујеш комунисте и Ватикан. Најзад си се окренуо правом проблему - сорошоидима.

 2. Petrovgrad says:

  Slanje par kontejnera džabane je sitna provokacija. Za Ukrajinu svaka vojna pomoć je je zakasnila, i donosi više stradalih i pogunulih Ukrajinaca.Bolje da su im poslali bele čaršave, tako bi možda i spasile nekog vojnika. Legija stranaca u Roskoj varijanti je nemilosrdna.

 3. persida says:

  Dajte sanduka, sto vise. Red je da se ukro vojnici pokopaju.

 4. Zeka says:

  Da li je ovo ruski poziv i drugim zemljama Azije da najave pomoć Ukrajini?! Što da ne? U tom slučaju, kako se vidi, Rusija će im velikodušno ponuditi "veoma obećavajuću" saradnju...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u