КИНЕСКИ ЕКСПЕРТИ: Руси шокирали Британце у Црном мору!

KINESKI EKSPERTI: Rusi šokirali Britance u Crnom moru!

8 oktobra 2020

Novinari kineskog izdanja Sohu skrenuli su pažnju na reakciju, koja nije sasvim uobičajena za Rusiju, na ulazak u Crno more ratnog broda NATO-a.

Snage Severnoatlantskog saveza nedavno su postale veoma aktivne u blizini ruskih granica. U arktičkom i crnomorskom regionu mogu se redovno posmatrati kretanja ratnih brodova ili letovi izviđačkih aviona.Amerikanci su po pravilu najrevnosniji, ali njihovi saveznici s vremena na vreme podsete na sebe. Pre neki dan britanska mornarica se približila granicama Rusije.

“Britanski razarač Tip 45 neočekivano je upao u Crno more. Mornaričke i vazdušne snage ruske Crnomorske flote odmah su poslate da posmatraju njegove manevre”, kaže u članku Sohu.

Analizirajući temu sukoba Rusije i Zapada, kineski stručnjaci su primetili da Sjedinjene Države i njihovi saveznici u NATO-u nisu ograničeni samo na približavanje ruskim obalama.

Prema Krimu često šalju izviđačke avione i bombardere koji su suočeni sa zadatkom „sondiranja“ ruskih protivvazdušno-odbrambenih sistema.

S tim u vezi, službenici Ruske Federacije moraju brzo da odgovore na dolazeću pretnju i primoraju protivnike da brzo napuste „dvorište“, pišu Kinezi.

Međutim, u slučaju tipa 45, Moskva je preduzela nestandardni korak. Nije demonstrirala svoju moć i primorala britanski razarač u beg.

Umesto toga, ruska vojska se ograničila samo na posmatranje broda Kraljevske mornarice.

Prema autorima članka, preduzimanjem takvog koraka Rusija je pokazala da je spremna da se okrene raznim opcijama za odvraćanje potencijalnog protivnika.

Analitičari smatraju da su Rusi prešli na strategiju bez upozorenja i da čekaju grešku NATO pripadnica d aim potope brodove.

Dakle, Rusi se neće baviti preventivom već ratnom odbrambenom taktikom i potapanjem neprijateljskih brodova. Čim neprijateljski brodovi uđu na rusku teritoriju biće potopljeni odmah posle upozorenja.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. garo says:

  Jedva cekam da vidim taj film.

 2. opet ja says:

  Pa nisu ovi u NATO budale da uđu u ruske teritorijalne vode, pogotovo što istovremeno u Crnom moru NATO može istovremeno da ima samo dva broda država koje ne izlaze na obale Crnog mora. Sve u svemu za rusku odbranu oni su lak plen, verujem da bi u roku od 30 minuta svi bili uništeni.

 3. milorad3 says:

  To će se desiti i na drugim lokacijama NATO sada može da izazove rat u sekundi.Ja sam su čudio da rusi uopšte pokušavaju da ih odvrate ali to je ruski mentalitet, a možda su sada i potpuno spremni,videćemo a videće i NATO.Rusima je gneralno potpuno jasno da sledi rat i tu više nema nikakve sumnje, ako zapucaju to će biti žestoko i razorno a situacija na kavkazu je samo dodatni dokaz neprekidne ratne operacije koja se vodi protiv njih i njihovih saveznika.Ovo je odavno prestalo da bude neki "hladni rat" ili "udaranje u ratne bubnjeve" ovo sve što se dešava oko ruskih granica u zadnjih god.dana je već rat koji je otpočeo, tu nema sumnje.Biće ozbiljnog haosa i to brže nego što sam mislio,ako ne dodje do sukoba u sledećih 2 mes.imali smo mnogo sreće,u protivnom, što se nas srba tiče vrlo je nepovoljno ako dodje do rata u toku ove zime je sam sasvim siguran da će biti korišćeno nuk.oružje a vetrovi duvaju an anšu stranu,jbiga, ali i rusi su toga svesni pa ne verujem da će bacati bobme kada meteorologija sugeriše da će nuk.padavine biti raspršene u pravcu rusije,tu pre svega mislim na baze NATO u rumuniji,ako se zapuca rumuni su nadrljali.

 4. Zorana says:

  hahahhaha samo su ih posmatrali i to znaci da ih planiraju potopiti hahhahhaha. SSSR je za putinovu Rusiju bio zemlja i po. Ovo sad je tuga.

 5. Gardista says:

  Nista od toga

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *