КИНЕСКИ ЕКСПЕРТИ: Руси шокирали Британце у Црном мору!

КИНЕСКИ ЕКСПЕРТИ: Руси шокирали Британце у Црном мору!

8 октобра 2020

Новинари кинеског издања Соху скренули су пажњу на реакцију, која није сасвим уобичајена за Русију, на улазак у Црно море ратног брода НАТО-а.

Снаге Северноатлантског савеза недавно су постале веома активне у близини руских граница. У арктичком и црноморском региону могу се редовно посматрати кретања ратних бродова или летови извиђачких авиона.Американци су по правилу најревноснији, али њихови савезници с времена на време подсете на себе. Пре неки дан британска морнарица се приближила границама Русије.

“Британски разарач Тип 45 неочекивано је упао у Црно море. Морнаричке и ваздушне снаге руске Црноморске флоте одмах су послате да посматрају његове маневре”, каже у чланку Соху.

Анализирајући тему сукоба Русије и Запада, кинески стручњаци су приметили да Сједињене Државе и њихови савезници у НАТО-у нису ограничени само на приближавање руским обалама.

Према Криму често шаљу извиђачке авионе и бомбардере који су суочени са задатком „сондирања“ руских противваздушно-одбрамбених система.

С тим у вези, службеници Руске Федерације морају брзо да одговоре на долазећу претњу и приморају противнике да брзо напусте „двориште“, пишу Кинези.

Међутим, у случају типа 45, Москва је предузела нестандардни корак. Није демонстрирала своју моћ и приморала британски разарач у бег.

Уместо тога, руска војска се ограничила само на посматрање брода Краљевске морнарице.

Према ауторима чланка, предузимањем таквог корака Русија је показала да је спремна да се окрене разним опцијама за одвраћање потенцијалног противника.

Аналитичари сматрају да су Руси прешли на стратегију без упозорења и да чекају грешку НАТО припадница д аим потопе бродове.

Дакле, Руси се неће бавити превентивом већ ратном одбрамбеном тактиком и потапањем непријатељских бродова. Чим непријатељски бродови уђу на руску територију биће потопљени одмах после упозорења.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 коментара

  1. opet ja says:

    Pa nisu ovi u NATO budale da uđu u ruske teritorijalne vode, pogotovo što istovremeno u Crnom moru NATO može istovremeno da ima samo dva broda država koje ne izlaze na obale Crnog mora. Sve u svemu za rusku odbranu oni su lak plen, verujem da bi u roku od 30 minuta svi bili uništeni.

  2. milorad3 says:

    To će se desiti i na drugim lokacijama NATO sada može da izazove rat u sekundi.Ja sam su čudio da rusi uopšte pokušavaju da ih odvrate ali to je ruski mentalitet, a možda su sada i potpuno spremni,videćemo a videće i NATO.Rusima je gneralno potpuno jasno da sledi rat i tu više nema nikakve sumnje, ako zapucaju to će biti žestoko i razorno a situacija na kavkazu je samo dodatni dokaz neprekidne ratne operacije koja se vodi protiv njih i njihovih saveznika.Ovo je odavno prestalo da bude neki "hladni rat" ili "udaranje u ratne bubnjeve" ovo sve što se dešava oko ruskih granica u zadnjih god.dana je već rat koji je otpočeo, tu nema sumnje.Biće ozbiljnog haosa i to brže nego što sam mislio,ako ne dodje do sukoba u sledećih 2 mes.imali smo mnogo sreće,u protivnom, što se nas srba tiče vrlo je nepovoljno ako dodje do rata u toku ove zime je sam sasvim siguran da će biti korišćeno nuk.oružje a vetrovi duvaju an anšu stranu,jbiga, ali i rusi su toga svesni pa ne verujem da će bacati bobme kada meteorologija sugeriše da će nuk.padavine biti raspršene u pravcu rusije,tu pre svega mislim na baze NATO u rumuniji,ako se zapuca rumuni su nadrljali.

  3. Zorana says:

    hahahhaha samo su ih posmatrali i to znaci da ih planiraju potopiti hahhahhaha. SSSR je za putinovu Rusiju bio zemlja i po. Ovo sad je tuga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u