KИНЕСKИ ЕKСПЕРТИ: Светски рат ће почети на овом месту – БЛИЗУ РУСИЈЕ

KINESKI EKSPERTI: Svetski rat će početi na ovom mestu – BLIZU RUSIJE

6 maja 2020

Rusija bi trebalo da bude spremna za nove provokacije u crnomorskom regionu koje bi Sjedinjene Države mogle da pokrenu. O tome su nedavno pisali novinari kineskog portala Sohu.

Američka vojska uvek sa oprezom šalje svoje ratne brodove u područje Crnog mora, zbog straha od reakcije Rusije na njihove akcije.Crno more je “dvorište” ruske države i za Moskvu je izuzetno neprijatno da ugosti neovlašćene goste, među kojima su i predstavnici Pentagona.

Prema kineskim stručnjacima, u bliskoj budućnosti Sjedinjene Države mogu se odlučiti na još jednu provokaciju.

„Ne tako davno, Amerikanci su ponovo poslali razarač Porter u Crno more. Ovo je moćan brod koji može da stvori velike probleme“, rekli su stručnjaci.

Takve česte kampanje američkih ratnih brodova u Crnom moru objašnjene su željom Pentagona da testira sposobnost Rusije da brani ovaj region.

Oni proučavaju reakciju ruskih kolega, takođe pokušavajući da otkriju neke nove informacije za sebe. Postoji velika verovatnoća da će uskoro moći da pređu na aktivnije manevre.

Rusija sa druge strane posvećuje veliku pažnju razvoju svoje mornarice; godišnje se puštaju u pogon novi površinski i podmornički brodovi.

Uprkos tome, ruska mornarica je i dalje inferiorna u odnosu na broj borbenih jedinica Sjedinjenih Država, a razlika je posebno primetna po pitanju aviona. Međutim, ako Rusija ne smanji stopu obnavljanja svoje flote, za nekoliko godina situacija će se poboljšati.

“Za Sjedinjene Države sada je najbolje vreme za napad na Rusiju”, dodali su analitičari.

Crnomorski region predstavlja najverovatnije područje američkog napada. Ovo mesto je od strateškog značaja za Rusiju. Međutim, sada je skoro nemoguće pobediti Ruse.

Ignorisanje ruske flote nuklearnih podmornica rezultiraće velikim problemima za Sjedinjene Države. U slučaju stvarne pretnje, ruska mornarica se neće suzdržavati.

„Nadajmo se da će se Sjedinjene Države suzdržati od provokacija u ovom regionu, jer će posledice biti izuzetno fatalne“, rezimirali su analitičari portala Sohu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. M says:

  Ako su Kinezi glupi ko noć,onda USA nije!USA-Zapadna ratna flota u Crnom moru je glineni golub koji ne smije ni pucati na tlo Rusije,nego samo prije potapljanja zamijesiti rat u Ukrajini i šire toj regiji,uvlačeći i Tursku u dubiozu koju stranu odabrati,a to si sve USA-Zapad ne može niti ne mora priuštiti!Taj rat mogu i i jeftinije i pametnije započeti na drugi način,bez rata-gubitka flote u Crnom moru!Kinezima preporučam da jedu grah umjesto riže,vjetrovi poboljšavaju cirkulaciju i u mozgu!

  • ivan says:

   tako je ljigavi kinezi skreću pažnju sa sebe na rusiju nije to slučajno ,njima ne odgovara saradnja Putina i Trampa.

 2. Rista says:

  A od kada to kinezi imaju eksperte? Oni bivši eksperti su ili gladovali ili robovali sa svojim narodom ceo prošli milenijum. I sada kineski ekspert na ekspertski način kaže "Crnomorski region predstavlja najverovatnije područje američkog napada". A onda dodaje "Međutim, sada je skoro nemoguće pobediti Ruse". Takve gluposti ja nisam pisao ni sa 10 godina kada mi moj tata komunista davao prve časove političkog obrazovanja.

  • padre says:

   Sa jezika si mi skinuo!

 3. Baja says:

  Kineski svaštojedi nemaju pojma, jer Rusi mogu sa kopna da unište sve što je u Crnom moru ! Tu mnoštvo brodova ne čini prevlast !

 4. Archelay says:

  Kinezima svaka cast sto se tice ekonomije i razvoj tehnologije.Ali zasto se petljaju tamo gde im nije mesto?Kada bi imali informacije koju porciju su dobili dva americkih vojnih brodova na Crnom moru videce se da se zna ko je ko i sta je sta.A sto se tice Svetskog rata jos ne znaju da nam je upravo sada ispod nosa.A onaj sledeci,ili bio ko drugi je nemoguc jer samo jedan od tih Sila posadzuje elektronski sistem a to je-i vrapci znaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *