КИНЕСКИ ЕКСПЕРТИ ТВРДЕ: Кина мора да се спреми за „ВРУЋИ РАТ“ са АМЕРИКОМ

KINESKI EKSPERTI TVRDE: Kina mora da se spremi za „VRUĆI RAT“ sa AMERIKOM

9 maja 2020

BRITANSKA novinska agencija Reuters objavila je da je glavni istraživački centar kineskog sistema nacionalne bezbednosti sačinio analizu koja upozorava zvanični Peking da se mora spremiti za pravi „vrući“ rat sa Sjedinjenim Državama.

Pozvala se na „vlastite izvore“ u kineskom državnom vrhu koji su navodno potvrdili da su videli taj dokument, ali su odbili da otkriju čak i njegove fragmente.Iz razloga lične bezbednosti.

Ali, koliko je ratni sudar dveju nuklearnih sila uopšte moguć?

Pristalice antikineske linije u Vašingtonu možda smatraju da je pandemija dobra prilika i da se Kina optuži za njeno izbijanje i da se vojnom silom i ekonomski i strateški zaustavi i vrati decenije unazad.

Ako su „izvori“ agencije Reuters zaista videli pomenuti dokument, to jest – ako on zaista postoji, na njega se ne može gledati kao na plod kineske paranoje. Već – možda pesimističkog, ali realističnog – gledanja iz Pekinga na američku političku i vojnu elitu.

U kineskom vrhu imaju razloga za pretpostavke da „jastrebovi“ u Vašingtonu mogu smatrati da je nuklearni sukob sa Kinom prihvatljiva cena za eliminaciju glavne pretnje američkoj hegemoniji.

Peking ne može da ne „knjiži“ realni porast antikineskih osećanja u Sjedinjenim Državama i da ih ne smatra bitnim faktorom koji može isprovocirati i „vrući“ rat.

Izvori Reuters tvrde da je kinesko Ministarstvo državne bezbednosti obavestilo Si Đinpinga da je globalno antikinesko raspoloženje na najvišem nivou nakon „događaja na Tjananmenu „ (1989-te).

Navodno je i upozorilo: da Peking mora biti spreman i za oružanu konfrontaciju sa SAD.

I ako se sve ne završi pravim ratom, SAD i Kina će iz sadašnje konfrontacije izaći oslabljene. I kod kuće i u inostranstvu.

Istovremeno će se povećavati i međunarodna anarhija.

Malo je verovatno da će američka hegemonija preživeti sukob sa Kinom. Makar on i ne bio pravi rat. Čak ni ograničeni.

KOMENTARI7 komentara

 1. M says:

  Vrlo moguće!I loše po Kinu!Osim ako Rusi shvate da je to onda loše i za njih,jer su slijedeći oni na redu(kao i Kina,ako USA prvo napadne Rusiju)!Pa zajedno Rusija-Kina s saveznicima,pokrenu Veliki sveopći rat na svim svojim frontovima-interesima!A koji će onda i dobiti!Bar u toj rundi!A onda slijedi iscrpljivanje,dal' će to i kolko uspijeti zadržati!To im je još uvijek bolje nego da ih USA pojedinačno istambura-uništi!A što se sprema!

 2. Rista says:

  Kako sam ja saznao "iz pouzdanih" izvora, a stvarno sam čitao samo šta sam čitao ne pada mi na pamet da vam odam, a jesam, taj rat je planiran, zakazan i još samo ostaje da se Kina i Amerika dogovore kada će Amerika napasti Kinu i gde. Ja sam o tom sukobu pisao još pre 10 godina, pa pre 3 godine, ali kako nije naišlo na reakcije, odustao sam. Amerika NEĆE pobediti nego će proglasiti pobedu i pobeći punih gaća, Kina NEĆE slaviti pobedu, osim kineskih rodoljuba koji NEĆE imati pristup medijima a odnos Kine i Amerike se NEĆE promeniti. Nije se promenio ni za vreme korone, osim što lepe nalepnice jedni drugima ali posao nije stao. Kina i dalje izvozi nesmetano, jer se uslovi zvani korona prilagođavaju spram razvoja situacije. Na primer Ruski STRUČNJACI, ali ne i Beloruski, samo Ruski, tvrde a ministarka rusije je to izjavila, da korona živi na predmetima samo 3 sata i dok kineska roba stigne u Rusiju korona crkne od temperature. Ali nije u svakoj državi isto pa Američki naučnici, a Merikanci imaju više vremena od Rusa, tvrde da korona na predmetima javnog dodira, zemlji i na šatlovima crkne nakon 3 DANA i dok kineska roba stigne do Merike, sva je zdrava. To koliko će krona živeti, zavisi od udaljenosti od Kine. Rusija je blizu pa mora brže da crkne. NIJE TRAČ, nego izjave pretstavnika ministarstava.

 3. Rista says:

  Još samo Kon nije izračunao koliko dugo korona živi ...ne ne ne, ne to nego koliko treba kineskoj robi da stigne do Srbije. Dakle, ono što možda niste znali, to je zavisnost života korone od rastojanja. Pisao sam da koriste infinitezimalni račun da objasne koronu, ali vi niste obratili pažnju. Srbi ni najmanje ne zaostaju u proračunima kineske robe u finkciji rastojanja, čak i bez proračuna struke, jer Kon je u vezi sa Vođom Srba koji zna to i bez matematike. Posebno raduje što je Kina zahvaljujući svojemu bogatstvu, odmah stvorila PARALELNI, baš tako su Kinezi izjavili, SANITARNI Put Svile. Nije trač, nego objava kineskog misnistarstva za zdravlje, ekonomiju, transport, proizvodnju, kulturu...To je u Kini sve jedno ministarstvo samo su fotelje različite. Oni su komunisti i sva ministarstva su SI ministarstva pa nema problema da nastupaju kao jedno. Ovo zadnje je moj trač, mada je istina. Da nastavim sa stavom Srbije, ali ne sa stavom ni pozicije ni opozicije, nego stavom jednog čoveka Srbina čije ću reči citirati prepričavanjem. I on kaže nešto slično ovome "Imali smo velikih problema da deo naroda ubedimo da korona zaista postoji i da je jako smrtonosno štetna. Na svu sreću, uspeli smo. Ali na našu nesreću, saćemo imati još većih problema da ih razuverimo, a došlo vreme da shvate da se ipak stanje logora može(čitaj - mora) ukinuti jer korona baš i nije tako..." Drugi rečima, zajebali smo se i sada to vidimo, ali ko sme to da kaže? Nije trač. Osim što sam ja napisao celu istoriju a taj čovek samo jednu jedinu proširenu rečenicu. Ali ja(pa ja) imam taj psihološki poremećaj da sam najpametniji na svetu, ali nije tako smrtonosan kao korona. Od njega nije bilo veće štete od nerviranja protivnika.

 4. slobo says:

  koga su to Ameri istamburali do sada

 5. Rista says:

  lakše je pitanje koga amerikanci nisu istamburali do danas, na ovaj ili onaj način. Poneko još uvek ne zna ili nije svestan. Imate najočigledniji primer koji se zove Srbija i Srbi. Tu vam ispred očiju ali od drveta ne vidite šumu. Pocepali su nas ko svinja masnu torbu toliko da čak Kina i Rusija zajedno još uvek nisu u stanju da nas zašiju jer ne mogu da nam priđu dovoljno. Neda Amerika. Osnovno poravilo je da ne potcenjujete svog neprijatelja. Pa makar to bilo i kao uteha.

  • slobo says:

   Vi ste sami sebe pocepali I istamburali sa Vasim Vuckom I Tadicem koji vam lazu I ocigledno rade protiv vas tako da ne pricate ni o kakvom drvecu I bilo kakvim sumama .Sami ste krivi za sve jer ne znate ni ko ste ni sta ste ni gde ste ..vasi su vam dosli glave ,a vi samo prijetite ,a oni vam uveli tesku diktaturu ,a jasno je zbog cega I zasto. Please.Stalno se nadate I ocekujete tudju pomoc a necete sami sebi da pomognete .Obecanje ludom radovanje .

  • Rista says:

   da nije Vučka i Tadića, svaki Srbin bi morao da klekne svaki dan tri puta. Oni nemaju moć da bilo šta pomognu Srbima, ali mogu da zadržavaju. Bar kolko mogu. A takvi kao vi imaju potpuno pogrešno osećanje da su nas Vučić i Tadić bombardovali, predali Amerima i rasprodali Srbiju. Niko ne rasprodaje Srbiju. Srbiju uzimaju ratni pobednici. Ali to je stvar shvatanja opšte situacije a ljudima kao što ste vi, podmetnuti su i Vučić i Tadić da njih krive za krive Drine. Uspelo. Vi to radite i tačno - ne vidite šumu od drveta. Vučić i Tadić su krivi. Nije Amerika, Nemačka i ostali. Ne. Mi smo krivi. Tako nas svet i gleda jer sami sebe tako gledamo. Ne vredi prijatelju to što ja pišem. Vi to ne možete dohvatiti ni krajičkom mozga. Vi ste ubeđeni da sam ja zaljubljen u Vučića i Tadića, zar ne? Svaka čast na shvatanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *