КИНЕСКИ ИЗАСЛАНИК ПОРУЧИО ЕВРОПИ: Моментални прекид ватре у Украјини, Русија да задржи нове регионе

KINESKI IZASLANIK PORUČIO EVROPI: Momentalni prekid vatre u Ukrajini, Rusija da zadrži nove regione

26 maja 2023

Specijalni predstavnik Kine za Evroaziju Li Hui pozvao je evropske zemlje koje je obišao tokom turneje da se insistira na momentalnom prekidu vatre u Ukrajini pri čemu bi Rusija zadržala nove regione, piše američki list „Volstrit džornal“ pozivajući se na obaveštene zapadne zvaničnike.

„Kineski zvaničnik imao je jasnu poruku: saveznici SAD u Evropi treba da apeluju na momentalan prekid vatre“, navodi se u članku i dodaje da bi pri tome Rusija zadržala kontrolu nad novim regionima.Prema rečima dobro obaveštenih zvaničnika, specijalni predstavnik pozvao je evropske vlade da brzo deluju u cilju prekida sukoba u Ukrajini dok se on ne raširi dalje.

Ipak, prema diplomati koji je razgovarao da kineskim izaslanikom, zvaničniku iz Pekinga je stavljeno do znanja da zamrzavanje sukoba nije u skladu sa interesima međunarodne zajednice sve dok Rusija ne povuče svoje snage iz Ukrajine.

Specijalni izaslanik danas boravi u Moskvi.

Novi regioni Rusije su DNR, LNR, Zaporoška i Herosnska oblast.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pingback: KINESKI IZASLANIK PORUČIO EVROPI: Momentalni prekid vatre u Ukrajini, Rusija da zadrži nove regione – Sedma Sila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *