КИНЕСКИ ИЗАЗОВ, ИРАНСКО ОРУЖЈЕ, ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА… Кисинџер открио на каквим ће мукама бити САД

KINESKI IZAZOV, IRANSKO ORUŽJE, VEŠTAČKA INTELIGENCIJA… Kisindžer otkrio na kakvim će mukama biti SAD

9 februara 2023

BIVŠI američki državni sekretar Henri Kisindžer osudio je politički establišment SAD zbog neuspeha da demonstrira „domaću koheziju“ i ocenio da Amerika ne može sebi da priušti da se izoluje.

Pošto Sjedinjene Države „pate“ od „domaćih podela i međunarodnog nereda oko toga ko smo i za šta se zalažemo“, državi je „teško je da prikupi domaću koheziju neophodnu za suočavanje sa izazovima koji su pred nama“, rekao je bivši savetnik za nacionalnu bezbednost okupljenima na događaju organizovanom u čast bivšeg predsednika Ronalda Regana.To, rekao je Kisindžer, uključuje „izazov svetskom poretku“ koji stiže iz Kine, rusku vojnu operaciju u Ukrajini i očigledno skori razvoj „najrazornijeg oružja na svetu“ u Iranu, da ne govorimo o veštačkoj inteligenciji (AI), za koju bivši diplomata upozorava da „transformiše samu ljudsku svest“.

– Svaki od ovih hitnih događaja zahteva kombinaciju snage i pomirenja – rekao je on, podsećajući okupljene Reganove obožavaoce da je bivši predsednik „znao da Amerika treba da bude moćna u suštini i u umu kako bi zaštitila svetski poredak – silom, ako je potrebno.“

Regan, koji bi da je živ imao 112 godina, nikada se nije pokolebao u uverenju da je „Amerika najbezbednija i najprosperitetnija kada njen lider oblikuje stabilni svet“, kao i da „stabilan svet ne može da se zasniva na američkom izolacionizmu“, tvrdi Kisindžer.

Dok je 99-godišnji bivši diplomata opisao Regana kao „mirotvorca“, njegova administracija je izvršila invaziju na Grenadu, poslala hiljade vojnika na Bliski istok i pokušala da zbaci vladu Nikaragve finansiranjem, obukom i naoružavanjem Kontra milicije preko CIA.

Tokom Reganovog predsedništva, Kisindžer je predsedavao Nacionalnoj dvopartijskoj komisiji za Centralnu Ameriku, koja je optužila Sovjetski Savez da iskorišćava političke nemire u regionu, istovremeno prikrivajući američku – a posebno Kisindžerovu – podršku vojnim diktaturama poput one u Čileu kada je na čelu bio Augusto Pinoče i salvadorske „odrede smrti“ koji su se, navodno, borili protiv komunizma.

Prošlog meseca na Svetskom ekonomskom forumu, Kisindžer je javno prihvatio ideju o članstvu Ukrajine u NATO-u, promenivši mišljenje od prethodne konferencije kada je pozvao na što pre okončanje sukoba kako Rusija ne bi bila „uvučena“ u ruke Kine.

(RT Balkan)

KOMENTARI8 komentara

 1. padre says:

  Interesantno, imaju probleme samo sa stvarima, koje su oni stvorili!

 2. Dragan says:

  Brod definitivno tone zbog borbe protiv tvorca,išlo je dok su iole poštovali tvorca bar rječima ali sada su otvoreno protiv. Pa proći će kao i ostali što su prošli. Direktan prenos nestanka najače imperije u istoriji ljudske civilizacije koja je eto umislila da je veća i od stvoritelja.

  • Zeka says:

   Tvorac jedini zna šta mu je namera. Ceo ljudski rod je trenutno protiv njegovih reči i poslanica. Sam će odabrati i odrediti ko će kako proći. Kako stvari stoje, čini se da mu je naum da najpre izbriše svu ološ u vidu ljudskog roda na planeti, a da onda popravi posao koji je obavio za sedam dana.

 3. milorad5 says:

  matori vidi da je sve otišlo u p.materinu,potpuno mu je jasno.Ovo su izave za istoriju da ispadne pametan ako istorije uopšte dalje bude ali,sigurno je neće biti istorije u kojoj će kisindžer i njemu slični propaliteti biti veličani kao moralne i intelektualne gormade.Kisindžer je diplomata skromnog talenta i veoma dugačkog lažljivog jezika.Diplomatija koja se zasniva samo na lažima je obična prevara a oni koji je primenjuju i to porglašavaju diplomatijom su najobičniji šibicari a ne diplomate.Čitava diplomatija koju je ovaj lik sprovodio je američka imperijalna doktrina zasnovana na laži i nasilju.On čak i u ovom textu očigledno promoviše tu ideju."budite pokvareni i nasilni kao i do sada ali mora da znate kada da popustite malo i budete lukavi". To je suštinska poruka ovoga teksta "budućim amerikancima" kojih sigurno neće biti posle nuk.holokausta koji se priprema i kome je on krucijalno doprineo svojim dugotrajnim pokvarenim delovanjem i odanim služenjem.saučesnik iz senke,zločina koji su ostali iza njegove "diplomije".ON je morao da ZNA koliko ustvari ZLA nanosi svima oko sebe služeći toj bahatoj i nezasitoj imperiji,nema šanse da nije ZNAO ili SHVATIO ŠTA RADI i koga promoviše i podržava.Gade mi se najviše ovakve "dostojne i zaslužne" ubice koji rade u mafijaškoj bandi.Don corleone je bio mafijaš ali njegov aadvokt ili "savetnik" u tom filmu koji glumi poštenog čoveka od zakona nije ništa manji mafijaš od svog kuma. To je ova NEMAČKA "ARIJEVSKA" protuva koja se preziva kisindžer,da je za hitlera radio isto bi ordenje i priznanja dobio:)

 4. Gagi says:

  Jel ti to "strucnjace" telefonirao Papa i obavestio te da ste napravili tesko sranje. Malo ste se preigrali, jel da.

 5. michael pan says:

  Krepo jos laje! Ma mars stara ofucana dzukelo.

  • lekovito bilje says:

   nije jos kreepo,piju eliksir krv rodjene i nerodjene dece ...samo majke bele otete i prodate dece to znaju!

 6. persida says:

  Zna li neko koju Vijagru matori uzima?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *