„КИНЕСКИ МАНЕВАР“ РУСИЈЕ – Тежак ударац за Запад

„KINESKI MANEVAR“ RUSIJE – Težak udarac za Zapad

20 septembra 2021

Kinesko uspešno iskustvo sa “metalima retke zemlje” pomoći će Rusiji da kazni Zapad zbog svoje politike sankcija. Ovu izjavu dao je ruski ekonomista Mihail Hazin.Nije tajna da je Evropa veoma zavisna od Rusije u pogledu resursa. Ovaj adut mora igrati Moskva kako bi smirila neke predstavnike političke elite EU koji se protive približavanju Zapada i Ruske Federacije, smatra ekonomista Mihail Hazin.

Stručnjak je skrenuo pažnju na činjenicu da je u Rusiji u toku izgradnja petrohemijskih i gasnohemijskih postrojenja, što će izazvati zatvaranje sličnih preduzeća u Evropi.

„Uskoro ćemo prestati da ih snabdevamo gasom, koji se sada isporučuje kao hemijska sirovina. Da li želite da pravite proizvode od njega? Kupujte ove proizvode od nas, mamo svoje fabrike” … U redu, snabdejte ih svojim gasom. Nemate benzin? Zatvorite fabrike”, naglasio je Hazin.

U stvari, Moskva će izvesti „kineski manevar“. Ranije je Peking izveo sličan trik sa “metalima retke zemlje” koje samo ona ima. Izgradivši industrijska preduzeća na njihovoj osnovi, NR Kina je počela da prodaje svoje proizvode celom svetu.

Niže cene koje je postavila Kina u poređenju sa konkurentima dovele su do zatvaranja takvih fabrika u drugim zemljama.

„Šta nas sprečava? Naše fabrike su već u izgradnji. Evropa će se sa svojim glupostima vrlo brzo naći u teškoj situaciji“, završava stručnjak.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

 1. Beli Orao says:

  Tako se radi samo naprijed 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👋

 2. vanja says:

  Rusija mora da uci od mudrih orijentalaca ako nije sposobna sama da izumi ekonomsku strategiju.

  • padre says:

   Pametan čovek uči, a glupan izmišlja postojeće!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *