КИНЕСКИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Путин је поставио ултиматум Британцима

KINESKI MEDIJI JAVLJAJU: Putin je postavio ultimatum Britancima

19 maja 2024

Rusija je nekonvencionalno odgovorila na izjave Londona o pravu na udar britanskim oružjem na ruskoj teritoriji, piše kinesko izdanje Sohu.

Ruski predsednik Vladimir Putin je „jasno stavio do znanja kako bi takve provokacije mogle da ispadnu“, navodi se u članku.Tako je u Rusiji odlučeno da se izvedu vežbe korišćenjem nestrateških nuklearnih snaga, što bi trebalo da natera zvanični London da smanji stepen ratoborne retorike.

Kako napominju autori članka, Kremlj je time „dao Britaniji ultimatum“.

Još jedan nedvosmislen signal iz Rusije bilo je usvajanje balističke rakete Bulava i stavljanje u službu, kako se navodi u članku kineske publikacije.

Podsetimo, britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron je 2. maja, tokom posete Kijevu, rekao da Ukrajina ima pravo da britanskim oružjem udari na rusku teritoriju.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je potom pozvalo britanskog ambasadora Najdžela Kejsija, izrazivši mu snažan protest zbog Kameronovih izjava, a takođe je upozorilo da bi Rusija u slučaju napada na Oružane snage Ukrajine britanskim oružjem mogla da odgovori udarima na Britanske vojne mete u Ukrajini i inostranstvu.

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov nazvao je Kameronove izjave „direktnom eskalacijom “.

Prema njegovoj oceni, to bi moglo da predstavlja opasnost za celokupnu evropsku bezbednosnu arhitekturu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Dobro se zajebavaju, sou ide dalje.

  2. Kulak says:

    Rusija je stvorila plan da se u potpunosti uništi neprijateljska živa sila i zato će ovaj sukob trajati dugo. Denacifikacija i depacifikacija društva zatrovanog banderovskom nacističkom ideologijom se ne izvode na brzinu. Rusima neko brzo zauzimanje teritorija nije bitno. Do danas je likvidirano 500.000 banderovaca, a 1.400.000 su trajni invalidi. Uništenje banderovštine u tragovima je proces koji traje i to će potrajati dugo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *