КИНЕСКИ МЕДИЈИ сумњају у аутентичност снимка о сиријском дечаку

KINESKI MEDIJI sumnjaju u autentičnost snimka o sirijskom dečaku

22 avgusta 2016

Tan2016-8-19_1959282_2_620x0Kineska državna televizija dovela je u pitanje autentičnost snimka na kojem je sirijski dečak Omran čija je slika potresla svet, ocenjujući da bi taj snimak mogao da bude „plod zapadne ratne propagande“.

Fotografija i video snimak tragičnog trenutka koji je prošle nedelje objavio Medija centar u Alepu obišli su svet. Na snimku je prikazan dečak koji zbunjeno sedi na sedištu vozila hitne pomoći, prašnjav i krvav. Kina čvrsto podržava sirijski režim i bliska je s Rusijom, koja redovno gađa položaje džihadista u Siriji i u sirijskom gradu Alepu, gde je snimljen mali Omran.

„Neki kritičari smatraju da bi taj video snimak mogao da bude deo ratne propagande kako bi zapadne sile pod humanitarnim izgovorom mogle da intervenišu u Siriji“, navela je kineska televizija i dodala da su neki ljudi, umesto da pružaju pomoć, uzeli kameru da snime događaj.

U Alepu je za tri nedelje borbe između sirijskih i pobunjeničkih snaga poginulo više od 300 ljudi, dok je u celoj Siriji tokom petogodišnjeg rata stradalo više od 290.000 osoba.

KOMENTARI3 komentara

  1. Pozuri polako says:

    Obicnom i normalnom coveku stegne se grlo i navru suze u ocaju i nemoci kod ovakvih dogadjanja u kojima su zrtve deca i nemocni.Medijski moguli kao vlasnici najvaznijih i najuticajnijih glasila to dobro znaju.Oni samo slede ljudsku psiholigiju i empatiju koju slede na preporuku citavih bolesnih i nakaznih timova o plasmanu i efektu ekstremno potresnih i reziranih informacija.Monopol na 95% svetski dominirajucih informacija oblikuje se u samo nekoliko centara kao sto su CNN,ROJTERS, UP (junajted press), UPI (junajted pres inter.).Da je i ovaj medijski dogadjaj produkt istih i dobro proverenih formi prevare, uverio nas je i holivudski film sa Dastinom Hofmanom i Robertom de Nirom, u kom je otkriveno kako se u studiju moze da napravi scena stradanja.Tada je u fokusu stradanja bila jedna albanska devojcica sa lutkom u ruci koja sva garava stoji na zgaristu popaljene kuce, a sve to snimljeno u studiju.Sve to dakle nije nista novo, ali je katastrofalno sto jedan davno ofucani i provaljeni model i dalje prolazi kao da se nista nije naucilo iz proslosti.Civilizacijsku nakazu od imperihe treba raskrinkavati svaki put kada za to postoji i najmanji razlog, stavljajuci joj do znanja da je perfidna igra zavrsena.

  2. MRTVA HERCEGBOSNA says:

    SHIT HAPPENS. ŠTA, PA TO KAŽU AMERI.

  3. LILIT says:

    CNN i Kristijana Amanpur, pa to su PATOLOŠKI lažovi za DOLARE!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *