КИНЕСКИ МЕДИЈИ: Запад уздрман јер није у стању да одреди следећи потез Русије

KINESKI MEDIJI: Zapad uzdrman jer nije u stanju da odredi sledeći potez Rusije

14 februara 2023

Zapad je zbunjen sledećim potezom Rusije u Ukrajini, piše kinesko izdanje Sohua.

Zapadne zemlje nastavljaju da podižu ulog u borbi protiv Rusije. Odmah nakon odluke da se teški tenkovi prebace ukrajinskoj vojsci, počeli su razgovori o obezbeđivanju borbenih aviona Kijevu. Kako su napomenuli autori, razgovori su povezani sa strahom zemalja NATO-a da će ruska vojska krenuti u veliku ofanzivu.„Sada, kada zapadni tenkovi još nisu stigli do Ukrajine, ruske trupe mogu da nanesu veliki poraz Oružanim snagama Ukrajine. To takođe znači da će Rusija ne samo da zadrži okupirane teritorije, već i da proširi svoju zonu kontrole“, navodi se u članku.

O mogućoj velikoj ofanzivi vojske Rusije dan ranije je izvestio Financial Times, pišući da je Ukrajina dobila „veoma pouzdane obaveštajne podatke“ o planovima Rusije. Istina, kako su primetili analitičari iz Kine, Zapad i ukrajinske vlasti ne znaju gde bi tačno mogao biti zadat udarac.

„Zapad je zapanjen jer ne može da pronađe gde su raspoređene stotine hiljada ruskih vojnika. Sve ovo vreme Ukrajina se bori protiv Rusije uz podršku zapadnih obaveštajnih službi, a sada je Zapad uzdrman jer nije u stanju da odredi sledeći potez ruske vojske“, navodi se u članku.

Vredi napomenuti da vreme ne igra u prilog ukrajinskoj vojsci, jer će prvi obećani tenkovi stići tek krajem marta ove godine. Takođe ostaje nejasno na kom će sektoru fronta biti najtraženiji.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *