КИНЕСКИ „НЕВИДЉИВИ ЗМАЈ“! Овај ловац свима у НАТО пакту леди крв у жилама!

KINESKI „NEVIDLJIVI ZMAJ“! Ovaj lovac svima u NATO paktu ledi krv u žilama!

1 novembra 2016

csm_j-20i-j-31-kineski-avioni_565700baa6

Kina je danas predstavila novi borbeni avion „stelt“ tehnologije na avio mitingu u Džuhaju, na jugu zemlje.

Prelet dva aviona J-20, koji se smatra simbolom nastojanja Pekinga da modernizuje svoje vojne kapacitete, trajao je 60 sekundi. Avioni su napravili zaglušujuću buku koja je aktivirala automobilske alarme, ali je pozdravljena aplauzom.
Prozvođač J-20 je kineski aeronautički konstruktor Čengdu.

Analitičari smatraju da je prerano da se kaže u kojoj mjeri novi kineski borbeni avion može da parira američkom „F-22 raptoru“ u direktnom vazdušnom duelu.

Aeromiting je održan u okviru sajma u Džuhaju, najvećem do sada, na kojem će biti predstavljeni i antiraketni sistemi, bespilotne letelice i blindirana vozila domaće proizvodnje.

Nezvanični snimci „J-20“ pojavili su se još 2010. godine, a stručnjaci navode da se Kina od tada bavila podešavanjem dizajna u nadi da će nadoknaditi zaostatak za vojskom SAD.

Kineski predsednik Si Đinping zalaže se za jačanje oružanih snaga pošto Kina želi da ima što veći uticaj u regionu, naročito u oblasti Južnog i Istočnog kineskog mora.

Za sada nije poznato da li će i kada zapadni mediji moći da dobiju pristup novom avionu i upoznaju se sa njegovim borbenim karakteristikama.

Na istom aeromitingu prikazan je i strateški teretni avion „I-20“ i, kako navode organizatori događaja, najveći amfibijski avion na svetu „AG600“.

KOMENTARI8 komentara

 1. opet ja says:

  ledi krv u žilama.... kakav budalast naslov...

 2. 369 ppp says:

  Ukradena ( kao i obično) Američka tehnologija , no ako je kvalitetan ko i svo kinesko smeće ......., već je oboren ,a da to još i ne zna.......

 3. opet ja says:

  Dobili su od nas tehnologiju sa F-117 pa su mogli da unaprede svoje znanje i razviju nove materijale. Kompjuterska tehnika im je na zavidnom nivou, jedino taj avion nema najnovije motore koji su u klasi američkih...a nemaju ni Rusi na PAK-FA i dobiće ih za godinu dana. Kinezi i dalje uvoze motore iz Rusije, zato su i kupili 24 Su-35 na kojima su motori nešto slabije generacije nego na F-22 i F-35, ali bolji nego na Su-27.

  • Nebojsa says:

   opet ja, ne citas dogadjanja u svetu. F-22 I nije tako mocan. Ima ogromne motore koji emituju mnogo toplote. A i sami Amerikanci priznaju da su rusi majstori na napredne IC senzore.

 4. Zbunjen says:

  To što se kupuje na buvljacima za ništa para i jeste smeće. Neki bi da je jeftino i dobro a to ne može. Automobil koji ide na cestu ne može baš da bude smeće (tehnološki), o avionu ili raketi koja ide u svemir ne treba ni pričati. Ko ne proizvodi ni vlastiti automobil, ne bi trebao pričati o kineskoj tehnologiji. Kao i svugdje i kod njih važi: "Koliko para-toliko muzike".

 5. EsManik says:

  Mislim da je odnos snaga u vazduhu danas nemoguće utvrditi. Ako Kina ima 5 puta lošiji avion od SAD, oni će poslati 6 puta više aviona, jer ih imaju više u svojoj državi. Podrazumeva se odbrana, gde SAD neće moći da napadne sa 1000 aviona tek tako. Tu se opet radi o iznenađenju, jer sve se danas ipak svelo na to ko prvi devojci. Kada raspravljamo o vojnoj nadmoći, uvek se treba setiti odnosa snaga Srbije i NATO-a 99. i neverovatne nemoći NATO-a da nas natera da se predamo ili da nas na brzaka uništi. Onda su prešli na pretnje - Francuska je kurvanjski plasirala poruku da će možda baciti nuklearku na Beograd, a na razgovorima u Beogradu onaj NATO predstavnik, ne sećam se kako se zvao, je zapretio tepih bombardovanjem Beograda. Pošto bi oni sigurno uradili jednu od ove dve stvari, a to su pokazivali i na terenu bombardujući škole, dečje vrtiće, bolnice, rezervoare sa gorivom, TV zgrade, a mi nismo mogli da ih sprečimo, normalno je da smo se predali.A Kina ipak ima odgovor. Iako nije savršen kao američki napad, ipak će ih temeljno desetkovati, pa makar žrtvovali i 100 miliona ljudi. Mi to ni jedno nismo imali. Jel tako? Pošto je tako, ipak se NATO-u tresu gaće od naoružanja Kine. Međutim, Kina poseduje nuklearke sasvim dovoljno da ne dozvoli razbuktavanje napada Nacističke alijanse. Eto, to je ono što nešto radi našim kokama. Jel tako? Tako jeee!

 6. opet ja says:

  Svi motori emituju toplotu. Na F-22 posotje posebni izduvi koju istu znatno smanjuju. Koliko god svi voleli više Ruse ipak su i dalje američki motori za pola generacije bolji. Prvih 6 PAK FA startuju sa motorima iz Su-35, tek krajem 2017. dobijaju odgovarajuće u klasi F-22/35. Ono što vadi ruske i kineske avione nove generacije su nove tehnologije, elektronski sistemi i kompjuteri jer su za pola generacije noviji od F-22 koji je prvi let imao davne 1991!

 7. Jelen says:

  Ne treba sumnjati u američku tehnologiju i domete u bilo čemu. Analogija, Njemačka je u II svj. ratu imala puno naprednije tenkove ali SSSR je imao veći broj pokretljivijih tenkova i puno prilagođenijih stvarnim uvjetima na terenu. Velika većina država, razvija u biti odbrambeno oružje, i uvijek prema postojećim uvjetima. Kod agresorskih ratova, često se desi, da oružje koje je savršeno funkcioniralo u domaćim uvjetima pokaže puno slabosti i nedostataka u tuđoj sredini. Koliko god SAD stvarale napredno oružje na tuđim terenima uvijek će imati i mane. Ono što razvijaju SAD, rijetko ima odbrambenu svrhu i to je razlika i problem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *