КИНЕСКИ ПИЛОТИ ПРОГЛАСИЛИ НАЈБОЉИ АВИОН: “Ово је је најбоља летелица на којој смо летели, он је краљ међу авионима“ (ВИДЕО)

KINESKI PILOTI PROGLASILI NAJBOLJI AVION: “Ovo je je najbolja letelica na kojoj smo leteli, on je kralj među avionima“ (VIDEO)

12 januara 2019

Lovačka eskadrila kineskog ratnog vazduhoplovstva, koja je opremljena višenamenskim borbenim avionima 4++ generacije Su-35 se intenzivno priprema za učešće na međunarodnim vojnim vežbama koje će kineska vojska u narednom periodu održati sa svojim partnerima.

Nekoliko vojnih eksperata nisu mogli da sakriju svoje čuđenje kada su čuli da Kinezi planiraju da na ovim vežbama učestvuju sa tek kupljenim borbenim letelicama koje se od nedavno nalaze u operativnom naoružanju, umesto da to odrade sa sopstvenim aparatima J-20 „Čengdu“ koji su elektronski sofisticiraniji od ruskog analoga, i koji spadaju u avione pete generacije.Kako prenosi internet portal Izvestija, u kolouarima kineske armije si izrazili svoju sumnju u kompotenetnost ovih vojnih eksperata. Prema njihovim rečima, eksperti nisu u potpunosti upoznati sa svim mogućnostima ruskog aviona. Vojska je rekla da se Su-35 ne može upoređivati sa domaćim avionom pete generacije J-20, jer se radi o letelicama koje imaju različitu namenu.

Na to se nadovezao i jedan od pilota koji je član elitne kineske eskadrile „Južni Sinkjang“ koja je opremljena avionima Su-35, koji je izjavio da je „Su-35 kralj među avionima četvrte generacije“.

Su-35 je duboko modernizovani super-manevarbilni višenamenski lovac 4++ generacije koji je konstruisan uz pomoć tehnologije pete generacije. Nebesku krstaricu karakteriše veoma kvalitetna avionika koja za osnovu koristi kompleksni kompjuterski informaciono-komandni sistem, novi radar, motore AL-41F1S sa plazmenim sistemom sagorevanja uvećane snage i upravljivim vektorima potiska. Ovi motori po svojim karakteristikama mogu da se primene i na lovcima pete generacije, jer obezbeđuju nadzvučnu brzinu bez dopunskog sagorevanja.

NR Kina je od Rusije nabavila 24 aviona Su-35 (2 eskadrile) za 2,5 mlrd američkih dolara. Pored Kine, jednu eksadrilu od 12 aparata Su-35 je naručila i Indonezija. Ugovor je potpisan početkom 2018.godine za ukupnu cenu od 1,1 mlrd američkih dolara.

(bog-rata)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *