Kineskinju ubio Ajfon 5?

Kineskinju ubio Ajfon 5?

16 jula 2013

Ma - Kineskinja - AjfonAmerički gigant “Epl” pokrenuo je hitnu istragu mobilnog telefona “ajfon 5”, pošto je Kineskinja Ma Ailun (23) umrla od jakog strujnog udara dok je odgovorala na poziv, pišu strani mediji, a prenosi “Blic“. Ma, koja je radila kao stjuardesa “Čajna sautern erlajnsa”, srušila se na pod u svojoj kući 11. jula, nakon što je uzela svoj smartfon koji je bio na punjaču. Ona je trebalo da se uda 8. avgusta, naveli su članovi njene porodice.

Devojka je odmah prevezena u bolnicu u Sinđiangu, na severozapadu Kine, ali lekari nisu uspeli da je ožive. Njen brat Juelen izjavio je za “Epl dejli” da porodica smatra da je Ma umrla od strujnog udara dok se javljala na poziv, te da su telefon predali kineskim vlastima.  Maina sestra upozorila je ljude preko društvene mreže “Veibo” da ne koriste mobilne telefone dok su na punjenju.

Ona je rekla da je Ma kupila svoj “ajfon” u decembru u zvaničnoj “Eplovoj” prodavnici i da je koristila originalni punjač kada se dogodila nesreća. Mobilni telefoni imaju relativno nizak napon, između tri do pet volta. Da bi osoba doživela električni udar potrebno je 36 volti. Stručnjaci ukazuju da, ukoliko je do nesreće došlo zbog problema na punjaču, primera radi usled prekinute žice, može doći do strujnog udara od 220 volti.

Iz “Epla” su saopštili da su “duboko ožalošćeni zbog ovog tragičnog incidenta”. “Detaljno ćemo istražiti slučaj i sarađivaćemo sa kineskim vlastima”, naveli sui z kompanije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *