КИНЕЗИ ИСМЕВАЈУ ШОЛЦА: Мора да ћути и да се прави да је мртав!

КИНЕЗИ ИСМЕВАЈУ ШОЛЦА: Мора да ћути и да се прави да је мртав!

1 априла 2023

Kинески аналитичари примећују, да понашање Олафа Шолца изгледа веома иронично. Вероватно зна да Вашингтон стоји иза експлозија „Северног тока“, али мора да се претвара да је све у реду, и да настави да сарађује са САД.

Чињеница је да његова Социјалдемократска партија, може да управља државом само формирањем кабинета са Зеленом странком и Либерално-демократском партијом, а „Зелени“ су нераскидиво повезани са Сједињеним Државама. Ако Шолц истраје у случају „Северног тока“, и буде инсистирао на објективној истрази, имаће великих проблема у влади.Такође, не заборавите да Сједињене Државе и даље имају десетине хиљада војника стационираних у Немачкој. Шта год да одлучи немачка влада, Немачка ипак мора да делује у складу са Сједињеним Државама – баш као што то чини Јапан, који такође има америчку војну базу на својој територији.

„Стога, одлуке немачке владе зависе од воље Сједињених Држава“, сигурни су аутори кинеског издања.

Истовремено, Шолц не може а да не разуме да је дизање гасовода у ваздух, озбиљан ударац за безбедност Немачке, јер би, врло вероватно, у будућности земља могла да обнови испоруке руског гаса.

„Шолц жели да се врати односима са Русијом, али може само да чека да неко замени Бајдена на председничком месту“, преносе кинеска издања.

Према аналитичарима из НР Kине, немачки канцелар чека да Бајден оде, и да ће се следећи шеф Сједињених Држава понашати другачије. Међутим, Немац је за сада потпуно под Бајденовом петом.

Не тако давно, Шолц је у Вашингтону дуго разговарао о нечему са Бајденом у Белој кући. Њихов разговор је био тајан, па се не зна каква је обећања Бајден дао Шолцу, нити каквим је претњама прибегао – али је немачки лидер по повратку кући, појачао помоћ Украјини и ћутао о експлозијама на „Северном току“.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI5 коментара

 1. Velika Metla says:

  Што се његовог угледа, утицаја и ауторитета тиче исти је као и да је мртав.

 2. MIHN says:

  Kako Dritan reče funkcioneru na izborima u Nikšiću; Trepni Simoviću da znamo da si živ!!! Tako i ovome treba podrška, ako nije zombi.

 3. Beli Orao says:

  Газе га амери као и Вучић зато су тако оба понизи и послушни ко робови!

 4. Cp6a says:

  Нисам сигуран у ову причу, које се и браћа Руси држе: "немци су ОК, само их окупатри амери притискају". Све ми то више личи на понашање чопора хијена, где је једна главна, а остале је прате. Ако нека добије рог у стомак или копито у њушку, ћути и трпи јер зна да награда може да буде велика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u