КИНЕЗИ ИСМЕВАЈУ ШОЛЦА: Мора да ћути и да се прави да је мртав!

KINEZI ISMEVAJU ŠOLCA: Mora da ćuti i da se pravi da je mrtav!

1 aprila 2023

Kineski analitičari primećuju, da ponašanje Olafa Šolca izgleda veoma ironično. Verovatno zna da Vašington stoji iza eksplozija „Severnog toka“, ali mora da se pretvara da je sve u redu, i da nastavi da sarađuje sa SAD.

Činjenica je da njegova Socijaldemokratska partija, može da upravlja državom samo formiranjem kabineta sa Zelenom strankom i Liberalno-demokratskom partijom, a „Zeleni“ su neraskidivo povezani sa Sjedinjenim Državama. Ako Šolc istraje u slučaju „Severnog toka“, i bude insistirao na objektivnoj istrazi, imaće velikih problema u vladi.Takođe, ne zaboravite da Sjedinjene Države i dalje imaju desetine hiljada vojnika stacioniranih u Nemačkoj. Šta god da odluči nemačka vlada, Nemačka ipak mora da deluje u skladu sa Sjedinjenim Državama – baš kao što to čini Japan, koji takođe ima američku vojnu bazu na svojoj teritoriji.

„Stoga, odluke nemačke vlade zavise od volje Sjedinjenih Država“, sigurni su autori kineskog izdanja.

Istovremeno, Šolc ne može a da ne razume da je dizanje gasovoda u vazduh, ozbiljan udarac za bezbednost Nemačke, jer bi, vrlo verovatno, u budućnosti zemlja mogla da obnovi isporuke ruskog gasa.

„Šolc želi da se vrati odnosima sa Rusijom, ali može samo da čeka da neko zameni Bajdena na predsedničkom mestu“, prenose kineska izdanja.

Prema analitičarima iz NR Kine, nemački kancelar čeka da Bajden ode, i da će se sledeći šef Sjedinjenih Država ponašati drugačije. Međutim, Nemac je za sada potpuno pod Bajdenovom petom.

Ne tako davno, Šolc je u Vašingtonu dugo razgovarao o nečemu sa Bajdenom u Beloj kući. Njihov razgovor je bio tajan, pa se ne zna kakva je obećanja Bajden dao Šolcu, niti kakvim je pretnjama pribegao – ali je nemački lider po povratku kući, pojačao pomoć Ukrajini i ćutao o eksplozijama na „Severnom toku“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Što se njegovog ugleda, uticaja i autoriteta tiče isti je kao i da je mrtav.

 2. MIHN says:

  Kako Dritan reče funkcioneru na izborima u Nikšiću; Trepni Simoviću da znamo da si živ!!! Tako i ovome treba podrška, ako nije zombi.

 3. Beli Orao says:

  Gaze ga ameri kao i Vučić zato su tako oba ponizi i poslušni ko robovi!

 4. milorad5 says:

  šolc je smešan da smešniji ne može biti,dno nemačke:)

 5. Cp6a says:

  Nisam siguran u ovu priču, koje se i braća Rusi drže: "nemci su OK, samo ih okupatri ameri pritiskaju". Sve mi to više liči na ponašanje čopora hijena, gde je jedna glavna, a ostale je prate. Ako neka dobije rog u stomak ili kopito u njušku, ćuti i trpi jer zna da nagrada može da bude velika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *