КИНЕЗИ ИЗВРШИЛИ АНАЛИЗУ: „Они су у шоку! Путинов потез са Африканцима…“

KINEZI IZVRŠILI ANALIZU: „Oni su u šoku! Putinov potez sa Afrikancima…“

2 avgusta 2023

Odnos Afrike prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i učešće predstavnika kontinenta na samitu Rusija – Afrika u Sankt Peterburgu za Zapad su bili neprijatno iznenađenje, piše kineski Global Times.

„Pre (foruma. – prim. aut.) SAD i Evropska unija su pokušavale da odvrate afričke delegacije od putovanja. Međutim, politički i medijski pritisak Zapada nije mogao da pokvari događaj, jer afričke zemlje cene pomoć Moskve u jačanju svojih suvereniteta u ovim nepredvidivim vremenima“, navodi se u članku.U članku se navodi da se nijedna afrička država nije pridružila antiruskim sankcijama Zapada, uprkos ogromnom pritisku Zapada.

„Zapad je bio šokiran ovim neviđenim iskazivanjem suvereniteta“, napisali su kineski novinari.

Oni zaključuju da sveobuhvatno širenje rusko-afričkih odnosa u svakoj od sfera unapređuje viziju predsednika Putina, koji smatra neophodnim da pomogne partnerima svoje zemlje da „jačaju nacionalni i kulturni suverenitet“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vlada Zelenchich says:

    Pa šta ijedna država u Africi moze dobiti korisno od US/EU rajha i njihove NAZO alijanse ??? Pa naravno da klicu Putinu a da je fasistima iz US/EU to loša vest jer pokazuje šta Afrika misli o fasistima sa "civilizovanog" Zapada, samoproglasenog kao civilizovanog, inače svi drugi ne misle da to nisu i dokazuju se vekovima da nisu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *