Кинези купују Телеком!?

Kinezi kupuju Telekom!?

5 novembra 2015

telekom 567Kineski telekom je zainteresovan za kupovinu Telekoma Srbije i tim povodom je danas održan prvi sastanak sa predstavnicima te kompanije u Vladi Srbije, izjavila je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je kazala novinarima u Skupštini Srbije da postoji zainteresovanost i da Kinezi mogu da otkupe tendersku dokumentaciju za privatizaciju Telekoma.

„Kineski telekom je zainteresovan za privatizaciju Telekoma i on se u ovoj fazi pojavljuje kao novi zainteresovan za kupovinu Telekoma“, navela je Matić.

Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u prodaji kapitala Telekom Srbija i ponude bi trebalo da budu objavljene 16. novembra.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 2. novembra da se Telekom neće prodavati, ukoliko se ne dobije dobra cena za tu kompaniju.

„Važno je ako možemo da taj posao (privatizaciju Telekoma) završimo pošteno, da dobijemo neki veliki novac i da kompanija ide napred. Ako ne možemo da dobijemo, nećemo ni da ga prodamo“, rekao je Vučić novinarima na otvaranju trafostanice Beograd 20 u Mirjevu.

Vučić je naglasio da „neće biti srećan“ ako se ne uspe u procesu privatizacije Telekoma Srbije, jer će se onda, kako je dodao, kompanija naći u ozbiljnim problemima.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *