КИНЕЗИ одбили РУСКО-АМЕРИЧКИ споразум

КИНЕЗИ одбили РУСКО-АМЕРИЧКИ споразум

9 новембра 2019

КИНА не планира да учествује у преговорима Москве и Вашингтона о контроли наоружања.

У име званичног Пекинга ово је саопштио Фу Цун, генерални директор департамана Министарства спољних послова Кине за питања контроле наоружања и разоружања. Притом је нагласио:

„Спремни смо да своје нуклеарне снаге сведемо у разумне оквире“.Нагласио је да је његова земља за „прагматично деловање поводом нуклеарног разоружања“ и додатно указао:

„Немогуће је једним потезом ослободити свет од нуклеарног оружја. Веома је важно да САД и Русија смањују своје нуклеарне арсенале који су толико велики – и толико већи  од арсенала осталих нуклеарних сила – да је потпуно природно да те две земље смањују своје нуклеарне потенцијале“.

Фу Цун је прецизирао шта је пекинг спреман да у тој области преузмењ као своју обавезу:

„Спремни смо да смањимо свој нуклеарни арсенал до фер-нивоа“.

Више од овога није рекао, па ће „фер ниво“ тражити додатна разјашњавања и преговоре.

Међутим, основна „битка“ ће се наредних недеља и месеци водити око одбијања Пекинга да пође на закључивање америчко-руско-кинеског споразума о стратешком офанзивном наоружању.

Доналд Трамп растура досадашњи систем међународних споразума о наоружању у доброј мери зато што се не односе на Кину и њен нуклеарни и ракетни потенцијал.

Сједињене Државе ће ускоро иступити и из последњег таквог споразума (СТАРТ-3).

KOMENTARI6 коментара

 1. теоретичар says:

  Све ће Кина потписати када дође време и Америка пошаље људе са написаним тритијем и оловком. Дотле Кина има времена да се политички дотерује и шминка пред својим народом. Сит сам кинеских лажи, срања и глуме а има да потпише споразум са Америком као и Срби ИПАП 2. Без много буке.

 2. milorad2 says:

  Kina bi trebala da poveća svoj nuk.arsenal i da obezbedi sistem "mrtve ruke" ako ga već nema.Kina će pre ili kasnije doći u direktan sukob sa amerikom i njenim čoporom i bolje im je da imaju adute kada se to desi.Čak je daleko veća verovatnoća napada američkih snaga na kinu nego na rusiju,jer oni na zapadu uopšte ne respektuju kinesku armiju i još uvek žive u ubedjenju da su kineski tenkovi od kartona a kineski vojnici bosonoga rulja.To ubedjenje u nekim kancelarijama je mnogo opasnije od bilo kakve politike jer kina se prečesto dosada susretala sa rasističkim ispadima zapadnih "nadljudi" a to nije za podcenjivanje.Ratovi počinju iz mnogih razloga ali najčešći razlog je AROGANCIJA napadača,a to zapadnom čoporu uopšte ne manjka u odnosu na kinu i kineze.Koliko god njihovo mišljenje o rusima bilo nisko prema kinezima je još NIŽE.

 3. petrovgrad says:

  Jedini ko ima smelosti da pritisne dugme jeste žuti bata Kim iz Koreje. oN JE NUKLERANA SILA, nije stvar imati rakete, stvar je da li imaš odlučnost da ih pošalješ u dvorište neprijatelja.

  • milorad2 says:

   odlučnost ili ludio ali će neko na kraju pucati sigurno.Nema više inkakve sumnje da će nuk.oružje biti upotrebljeno u dogledno vreme samo je pitanje šta će se desiti posle toga,otrežnjenje ili anhilacija.

   • persida says:

    Sledi povratak zemljoradnji i stvaranje malih zajednica, zivot u katakombama. Mnogo bolje od ovoga sto imamo danas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u