КИНЕЗИ одбили РУСКО-АМЕРИЧКИ споразум

KINEZI odbili RUSKO-AMERIČKI sporazum

9 novembra 2019

KINA ne planira da učestvuje u pregovorima Moskve i Vašingtona o kontroli naoružanja.

U ime zvaničnog Pekinga ovo je saopštio Fu Cun, generalni direktor departamana Ministarstva spoljnih poslova Kine za pitanja kontrole naoružanja i razoružanja. Pritom je naglasio:

„Spremni smo da svoje nuklearne snage svedemo u razumne okvire“.Naglasio je da je njegova zemlja za „pragmatično delovanje povodom nuklearnog razoružanja“ i dodatno ukazao:

„Nemoguće je jednim potezom osloboditi svet od nuklearnog oružja. Veoma je važno da SAD i Rusija smanjuju svoje nuklearne arsenale koji su toliko veliki – i toliko veći  od arsenala ostalih nuklearnih sila – da je potpuno prirodno da te dve zemlje smanjuju svoje nuklearne potencijale“.

Fu Cun je precizirao šta je peking spreman da u toj oblasti preuzmenj kao svoju obavezu:

„Spremni smo da smanjimo svoj nuklearni arsenal do fer-nivoa“.

Više od ovoga nije rekao, pa će „fer nivo“ tražiti dodatna razjašnjavanja i pregovore.

Međutim, osnovna „bitka“ će se narednih nedelja i meseci voditi oko odbijanja Pekinga da pođe na zaključivanje američko-rusko-kineskog sporazuma o strateškom ofanzivnom naoružanju.

Donald Tramp rastura dosadašnji sistem međunarodnih sporazuma o naoružanju u dobroj meri zato što se ne odnose na Kinu i njen nuklearni i raketni potencijal.

Sjedinjene Države će uskoro istupiti i iz poslednjeg takvog sporazuma (START-3).

KOMENTARI6 komentara

 1. teoretičar says:

  Sve će Kina potpisati kada dođe vreme i Amerika pošalje ljude sa napisanim tritijem i olovkom. Dotle Kina ima vremena da se politički doteruje i šminka pred svojim narodom. Sit sam kineskih laži, sranja i glume a ima da potpiše sporazum sa Amerikom kao i Srbi IPAP 2. Bez mnogo buke.

 2. milorad2 says:

  Kina bi trebala da poveća svoj nuk.arsenal i da obezbedi sistem "mrtve ruke" ako ga već nema.Kina će pre ili kasnije doći u direktan sukob sa amerikom i njenim čoporom i bolje im je da imaju adute kada se to desi.Čak je daleko veća verovatnoća napada američkih snaga na kinu nego na rusiju,jer oni na zapadu uopšte ne respektuju kinesku armiju i još uvek žive u ubedjenju da su kineski tenkovi od kartona a kineski vojnici bosonoga rulja.To ubedjenje u nekim kancelarijama je mnogo opasnije od bilo kakve politike jer kina se prečesto dosada susretala sa rasističkim ispadima zapadnih "nadljudi" a to nije za podcenjivanje.Ratovi počinju iz mnogih razloga ali najčešći razlog je AROGANCIJA napadača,a to zapadnom čoporu uopšte ne manjka u odnosu na kinu i kineze.Koliko god njihovo mišljenje o rusima bilo nisko prema kinezima je još NIŽE.

 3. petrovgrad says:

  Jedini ko ima smelosti da pritisne dugme jeste žuti bata Kim iz Koreje. oN JE NUKLERANA SILA, nije stvar imati rakete, stvar je da li imaš odlučnost da ih pošalješ u dvorište neprijatelja.

  • milorad2 says:

   odlučnost ili ludio ali će neko na kraju pucati sigurno.Nema više inkakve sumnje da će nuk.oružje biti upotrebljeno u dogledno vreme samo je pitanje šta će se desiti posle toga,otrežnjenje ili anhilacija.

   • persida says:

    Sledi povratak zemljoradnji i stvaranje malih zajednica, zivot u katakombama. Mnogo bolje od ovoga sto imamo danas.

    • Vojna i ojdeSve says:

     Kupus....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *