КИНЕЗИ ОТКРИВАЈУ: Најмоћнија руска ракета натерала Америку да се повуче

KINEZI OTKRIVAJU: Najmoćnija ruska raketa naterala Ameriku da se povuče

21 januara 2021

Ruska raketa RS-28 „Sarmat“ pripada poslednjoj generaciji interkontinentalnih balističkih raketa u Rusiji – samo jedna je dovoljna da zbriše Francusku, a deset takvih raketa bi potpuno uništilo Ameriku, piše komentator kineskog portala „Sina“, istakavši da je to najvrednije oružje koje Rusija poseduje.

Autor članka upoznaje čitaoce sa „neverovatnom snagom“ rakete – „Sarmat“ je težak oko sto tona, a domet rakete je najmanje 10.000 kilometara. Raketa je u stanju da nosi 16 navođenih bojevih glava, uključujući i najnovije hipersonične bojeve glave, napravljene u Rusiji, podseća komentator.„Najmoćnija interkontinentalna raketa ruskih Oružanih snaga košta više od 70 milijardi rubalja (skoro 780 miliona evra). Američki vojnici su saopštili da je moguće presresti samo sa 500 raketa, i zahvaljujući tome ona obezbeđuje nuklearno obuzdavanje NATO-a“, navodi se u članku.

Prema njegovim rečima, raketa može da probije bilo koji sistem protivvazduhoplovne odbrane.

„Takva sila je naterala SAD da ustukne. Čak i ukoliko bude upotrebljen najmoćniji američki sistem protivraketne odbrane, to neće doneti mnogo efekta“, navodi portal.

Komentator podseća da postoje dve verzije „Sarmata“ – jedna je predviđena za Ameriku, druga za Evropu. Razlika je u masi i dometu, ali obe verzije su pogodne za nuklearne bojeve glave.

„Potrebna je samo jedna raketa da bi zemlja poput Francuske nestala sa lica Zemlje. Deset takvih raketa obezbediće potpuno uništenje Amerikanaca. Strašno je i pomisliti na sve to“, zaključuje autor članka.

RS-28 „Sarmat“ je napredni ruski sistem sa interkontinentalnom balističkom raketom na tečno gorivo. Ukupna težina rakete je oko 200 tona. Maksimalni domet leta je 18.000 kilometara.

KOMENTARI3 komentara

  1. Triglav says:

    pa kako može biti tako mala raketica teška 100 tona? mora da je tvar u njoj vrlo gusta. bilo kako bilo baš je zgodna ta cev.

  2. Archelay says:

    Taman posla da se ove rakete upotrebe nego su pretnja ukoliko nekima od tih zemalja pade na pamet da naruse ruski suverenitet.E sad,posto su u pitanju tamo neki Bajden i jos minornija Nulan,sve je moguce.U medzuvremenu,Ruija uz saradnju sa Turskom nakon osvajanja Sredozemnog mora,idu dalje.

  3. uddu says:

    Pa, ako ode Francuska,otišli smo i mi !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *