КИНЕЗИ ПОЧИЊУ ДА ШАЉУ помоћ Србији, ускоро стижу и кинески лекари

KINEZI POČINJU DA ŠALJU pomoć Srbiji, uskoro stižu i kineski lekari

17 marta 2020

U SRBIJU je u nedelju uveče stigla prva pomoć iz Kine u vidu testova za detekciju virusa korona, kao donacija humanitarne organizacije Mammoth Fondation. Prema našim informacijama, uskoro bi u našu zemlju mogli da doputuju i kineski lekari, kako bi našim medicinarima pomogli u borbi protiv epidemije.

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojem je posebno naglasio da se za pomoć umesto Evropskoj uniji obratio zvaničnom Pekingu, odnosno predsedniku Si Đinpingu, koga je nazvao bratom, naišlo je na ogroman odjek u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, i to ne samo među vodećim kineskim institucijama koje su spremne da nam pruže pomoć, već i kod kineskih građana.

KOMENTARI2 komentara

  1. petrovgrad says:

    Kinezi su mudar narod. Oni su pre svega miroljubivi i ne zaboravljaju. Sećam se 1986 godine kada smo obučavali Kineze u mnogim oblastima. Naš CIP im je uvodio projekat zeleni talas-sistem semafora u glavnoj ulici u Pekingu,i mnogo drugih projekata. Tada je bio njihov predsednik Ten Sjao Ping. Kinezi prijateljstvo ne zaboravljaju.

  2. milorad2 says:

    I ja se slažem da su mudri i odmereni, mi možemo mnogo toga postići saradnjom sa kinezima i rusima i pri tome možemo biti NJIMA interesantan i koristan saveznik bez obzira na našu malenkost u pogledu veličine države i stanovništva a u suštini im pri tome nismo NIKAKVO bitno opterećenje.Kvalitet saradnje izmedju nas može upravo biti u kvalitetu kultura i načina razmišljanja i precepcije situacija.Takodje mislim da kinezi uopšte nemaju neke osvajačke ambicije ili neke hegemonističke pretenzije, ali ugovori moraju da se poštuju i to je sasvim normalno u svakom dogovoru i ugovoru.Bitno je da sve strane budu odmerene i odgovorne i problema tu ne može biti a to je upravo i diplomatija i precepcija sveta koju kina i rusija zagovaraju politika odgovornosti i dobronamernosti sa OBE strane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *