КИНЕЗИ ПОЈАЧАЛИ Војску Србије

KINEZI POJAČALI Vojsku Srbije

19 novembra 2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je 210. inžinjerijski bataljon Druge brigade Kopnene vojske u kasarni „Ribnica“ u Kraljevu.

Tu je prisustvovao prikazu inžinjerijskih sredstava dobijenih iz donacije Kine Vojsci Srbije i delu obuke pripadnika te jedinice.

Vulin je nakon obilaska tehničkog parka i prikaza obuke, istakao da se završava tehnički prijem sredstava dobijenih iz donacije Narodne Republike Kine, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.„Sa velikim zadovoljstvom moram da kažem da smo prvi put od davnih pedesetih godina dobili inžinjerijsku jedinicu opremljenu potpuno novim sredstvima, koja odgovaraju najvišim svetskim standardima. Svako ulaganje u Vojsku Srbije se isplati i svako ulaganje u Vojsku Srbije poboljšava kvalitet života svakog od nas”, kazao je Vulin i dodao da je uspešna i razvijena Vojska Srbije garant mira i razvoja naše zemlje.

Vojsci Srbije Kina je donirala 40 sredstava, u koja spadaju samohodne inžinjerijske mašine, motorna vozila, sredstva integralnog transporta i specijalna vozila, saopšteno je.

Zamenik komandanta 210. inžinjerijskog bataljona potpukovnik Slavko Prodanović rekao je da donacija Kine u inžinjerijskim mašinama koje je taj bataljon dobio veoma značajna.

„Mašine su izuzetnih performansi u odnosu na mašine koje smo imali, nove mašine su veoma dobrih karakteristika, koje će poboljšati operativne sposobnosti, olakšati rad svima, počevši od rukovalaca, vojnika, do kompletne jedinice koja će moći da izvršava mnogo teže i kompleksnije zadatke nego do sada”, istakao je potpukovnik Prodanović, dodajući da je reč o mašinama za teške radove, među kojima su bageri, utovarivači, dozeri guseničari, dozeri točkaši, kao i mašine za fine i zaštitne radove kao što su grejderi i valjci, ali i specijalna vozila koja služe za prevoz tih mašina i prenos tereta.

U kasarni „Ribnica” prikazan je deo obuke, a komandant 210. inžinjerijskog bataljona potpukovnik Damir Novoselac, istakao je da je na poligonu za obuku prikazan sadržaj inžinjerijske obuke pionirske specijalnosti u izradi i savlađivanju minskog polja, kao i rušenje elemenata i materijala, navedeno je u saopštenju.

„Osim toga, realizovan je i prikaz sadržaja obuke putno-mostne specijalnosti, u okviru koje je uz pomoć mostopolagača „KRAZ 255” izvršeno savlađivanje veštačke prepreke u dužini od 20 metara”, istakao je potpukovnik Novoselac.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gardista says:

    Vuline vojnice.

  2. opet ja says:

    Umesto da su naše firme radile te mašine mi ih dobijamo iz Kine. Sreća što je to donacija, ako ne lažu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *