Кинези попустили: Враћамо дрон Америци

Kinezi popustili: Vraćamo dron Americi

18 decembra 2016

U.S. Under Secretary of Defense for Policy, Flournoy, chats with China' Deputy Chief of General Staff of the PLA, Ma, during a bilateral meetingin Beijing

Kina je odlučila da Sjedinjenim Američkim Državama preda podvodni dron koji je njena vojna mornarica zadržala u Južnokineskom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Kine.

Kineska strana je donela odluku da američkoj strani preda uređaj u skladu sa propisima, navedeno je u saopštenju zvaničnog predstavnika Ministarstvo odbrane Kine Jan Juđinga.

Saopšteno je, takođe, da se Ministarstvo odbrane Kine odlučno protivi obaveštajnim aktivnostima i topografskim radovima SAD u vodama Južnokineskog mora, koje pripadaju Kini.

Prema rečima Juđinga, 15. decembra univerzalni spasilački brod kineske mornarice u vodama Južnokineskog mora otkrio je neidentifikovani uređaj. Kineska strana je, da bi otklonila opasnost za brodove koji tuda prolaze, ispoljila, profesionalizam i odgovornost, proverivši objekat, naveo je kineski zvaničnik.

Tokom provere je utvrđeno da je to američki podvodni dron. Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp u subotu je kritikovao Kinu zbog zadržavanja uređaja, nazvavši dejstva kine „činom bez presedana i krađom“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *