КИНЕЗИ ПОСТАВИЛИ ЗАПАЊУЈУЋЕ ПИТАЊЕ

KINEZI POSTAVILI ZAPANJUJUĆE PITANJE

16 oktobra 2021

Uspešno sletanje na prirodni satelit Zemlje kineske svemirske stanice “Chang’e-4” dovelo je u pitanje verodostojnost izjava američke vlade o letovima astronauta NASA-e na Mesec. Takve podatke izneli su stručnjaci iz Kine.Poslednjih godina, Kina je postigla veliki napredak na polju svemirskih istraživanja, a program Chang’e je jasna potvrda toga. U okviru projekta, kineski naučnici šalju svemirske stanice na Mesec kako bi proučili površinu prirodnog satelita Zemlje.

Prema rečima kineskih analitičara, puštanje u rad jedne od ovih stanica dovelo je do prilično neprijatnih posledica za Sjedinjene Države – ponovo su na meti sumnji za lažno sletanje na Mesec. O tome su nedavno pisali novinari kineskog portala Sohu.

„Američko sletanje na Mesec možda se zapravo nikada nije dogodilo“, pišu kineski novinari.

Analitičari kineskog portala primetili su da je kineska stanica “Chang’e-4” uspešno sletela na Mesec, usled čega je lunarni rover “Yuita-2” počeo da radi na površini Zemljinog satelita. Uslovi u kojima je morao da radi, ponovo su izazvali sumnju u istinitost reči američke vlade o njihovoj čuvenoj misiji „Apollo“.

Prema zvaničnoj verziji Sjedinjenih Država, u periodu od 1969. do 1972. godine bilo je šest iskrcavanja američkih astronauta na površinu Meseca.

NASA je potvrdila reči Vašingtona raznim fotografijama i video dokazima na kojima se vide prvi ljudski koraci na Zemljinom satelitu. Međutim, zbog velikog broja nedoslednosti i neobičnosti, pojavile su se sumnje u njihovu istinitost. Postoji teorija da je snimak napravljen u holivudskom studiju.

„Temperatura na Mesecu oscilira za 300 stepeni. Zbog toga kineski lunarni rover mora periodično da prelazi u stanje mirovanja, jer tehnologija ne može da izdrži tako veliku razliku.S tim u vezi, Kina se zapitala kako su američki astronauti izdržali tako oštru klimu, budući da je čak i Yuita-2 prinuđena da obustavi svoj rad? Ili je sve to zapravo bila prevara i američki predstavnici nikada nisu sleteli na Mesec?“, pitaju se kineski stručnjaci.

Naučnici su precizno izračunali vreme sletanja astronauta i pokazalo se da je u tom trenutku Mesec bio na najpovoljnijoj temperaturi, ali je to i dalje bilo abnormalno za ljudsko telo.

U Sjedinjenim Državama tvrde da su astronaute spasila jedinstvena svemirska odela, ali postoje i dodatna pitanja u vezi sa ovim objašnjenjem.

Činjenica je da su predstavnici NASA-e ne tako davno priznali da u narednim godinama ne mogu ponovo poslati astronaute na Mesec, jer bi imali problema s razvojem svemirskih odela pogodnih za rad u tako teškim uslovima.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI12 komentara

 1. Miki says:

  Koka kola,revolveri na kapisle te sletanje na Mesec je farsa za ceo svet pa i Ameikance same, koje su Rusi potvrdili još davno, a sada i Kinezi delom potvrđuju polako istinu.

 2. Miroslav says:

  Niko nije bio nit će biti na Mesecu.

 3. Aleksa says:

  Ameri lažu pa ne znaju kako to da sakriju...hahahaha

 4. milorad5 says:

  pa ako ne nadju zastavu i otiske sletanja onda je sve bilo čist holivud,to nije teško proveriti.Samo pošalju drona na mesto sletanja, koordinate su javno poznate. ipak, mislim da se amerikanci ne bi igrali sa takvim stvarima, i da su ipak sleteli na mesec.

  • Čist je ko Suza says:

   Sleteli jesu, jašta, Stenli Kljubrik je to mogao lično da potvrdi svojim kamerama na snimanju sletanja u Arizoni, to je zapravo isto kao i da ste na mesecu, a kada je to potvrdio napokon i javno morali su naprasno da ga ubiju. "Ništa nije skriveno što se neće otkriti" govori Biblija.

 5. Željko says:

  Naravno da nitko nije bio na Mjesecu! Gravitacije na Mjesecu nema ali kako američka zastava se njiše, leluja??

 6. Zunzara says:

  Bilo su: Supermen, Betmen, Spajdermen, Miki Maus, Šilja, Popaj i Klint Istvud. Za druge nisam siguran.

  • RASPUCHIN says:

   Niko od pomenutih nije bio a jedini koji je mogao biti je Čak Noris.

 7. Triglav says:

  sletanje na mesec, pandemija, panem et circenses, divide et impera…

 8. Če Ge Vara says:

  USA, NASA - su kongres masona, fabrikanti su obmane i laži. Pobedili su ruse u svemirskoj trci? Malo sutra, Rusi svoje vojne snage zovu "Kosmičko, zemaljskim i vodenim snagama." Sami su srušili svoje bliznakinje i sami su napravili pandemiju, i sami sve to plaćaju i prave nove podvale. Njihova propast će biti velika o pravednom Božijem carstvu."Biće tu plača i škrguta zuba."

 9. Si Ju Leter Aligeder says:

  O kakvom letu na Mars pričamo, kada ne može ni najsavremenije kinesko vozilo da se spusti i vozi po Mesecu? Kineski kurjoziti će da plane ko palidrvce, a polovinom prošlog veka su tamo terale američke bicikle ko od šale? Trebalo bi najpre celom svetu da plate ratnu otštetu za genocide koje su generisali svojim ratovima a zatim i za obmane i laži. Jer ko laže taj i krade, a ovi su opustošili sav ovaj svet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *