КИНЕЗИ ПРИЗНАЛИ: Наши системи нису ни близу С-500

КИНЕЗИ ПРИЗНАЛИ: Наши системи нису ни близу С-500

4 августа 2021

Руски противавионски ракетни систем С-500 „Прометеј“ значајно надмашује кинеске аналоге, пише кинески лист „Пејпер“ (The Paper).„Кина је направила бројне противавионске ракетне системе као што су HQ-9B, HQ-22 и HQ-19 који одржавају последња достигнућа земље у области ПВО и ПРО. Међутим, сви они нису ни близу противавионског ракетног система С-500 који интегрише средства ваздушне и космичке одбране“, констатује аутор чланка Лин Сен.

Према његовом мишљењу, кинеске власти би требало озбиљно да размисле о набавци тог система у случају појављивања извозне верзије система С-500.

Противавионски ракетни систем С-500 „Прометеј“ припада новој генерацији противавионских система класе „земља-ваздух“. Представља универзални систем дугог домета и пресретања са повећаним потенцијалом ПРО.

Систем може уништити не само балистичке, него и аеродинамичке мете (авионе, хеликоптере), као и крстареће ракете. Домет система је око 600 километара.

По својим карактеристикама С-500 ће значајно надмашивати С-400 који је у саставу наоружања, као и америчког конкурента „Патриот“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Zoran says:

    Al Avganistan ni Rusi ni Ameri ne mogu da pobede. :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u