КИНЕЗИ ПРИЗНАЛИ: Наши системи нису ни близу С-500

KINEZI PRIZNALI: Naši sistemi nisu ni blizu S-500

4 avgusta 2021

Ruski protivavionski raketni sistem S-500 „Prometej“ značajno nadmašuje kineske analoge, piše kineski list „Pejper“ (The Paper).„Kina je napravila brojne protivavionske raketne sisteme kao što su HQ-9B, HQ-22 i HQ-19 koji održavaju poslednja dostignuća zemlje u oblasti PVO i PRO. Međutim, svi oni nisu ni blizu protivavionskog raketnog sistema S-500 koji integriše sredstva vazdušne i kosmičke odbrane“, konstatuje autor članka Lin Sen.

Prema njegovom mišljenju, kineske vlasti bi trebalo ozbiljno da razmisle o nabavci tog sistema u slučaju pojavljivanja izvozne verzije sistema S-500.

Protivavionski raketni sistem S-500 „Prometej“ pripada novoj generaciji protivavionskih sistema klase „zemlja-vazduh“. Predstavlja univerzalni sistem dugog dometa i presretanja sa povećanim potencijalom PRO.

Sistem može uništiti ne samo balističke, nego i aerodinamičke mete (avione, helikoptere), kao i krstareće rakete. Domet sistema je oko 600 kilometara.

Po svojim karakteristikama S-500 će značajno nadmašivati S-400 koji je u sastavu naoružanja, kao i američkog konkurenta „Patriot“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zoran says:

    Al Avganistan ni Rusi ni Ameri ne mogu da pobede. :)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *