КИНЕЗИ СВЕ ЈАЧИ, АМЕРИ ЗИНУЛИ У НЕВЕРИЦИ! Руски „С-400 Тријумф“ у рукама Кинеза попут змаја који бљује високо и жестоко! (ВИДЕО)

KINEZI SVE JAČI, AMERI ZINULI U NEVERICI! Ruski „S-400 Trijumf“ u rukama Kineza poput zmaja koji bljuje visoko i žestoko! (VIDEO)

12 januara 2019

Kina je izvršila drugo uspešno testiranje lansiranja raketnog sistema „S-400 Trijumf“, kupljenog od Rusije. Time su završena zvanična vojno-tehnička testiranja moćnog ruskog oružja.

– Drugo testiranje S-400 izvršeno je u decembru prošle godine na kineskom vojnom poligonu. Projektil “48N6E” ispaljen iz lansera sistema pogodio je vazdušnu metu (simulirajući avion) koji je leteo brzinom većom od 600 metara u sekundi – kaže izvor.Cilj je pogođen na maksimalnom dometu od oko 250 km, dodao je izvor.

– Proces testiranja S-400 u Kini je završen, i u ovom trenutku se ne planiraju druga testiranja.

U ranijim izveštajima se navodi da su prva uspešna testiranja raketnog sistema S-400 izvedena u Kini početkom decembra 2018. godine. Ispitivanje je sprovedeno protiv balističke mete koja je letela brzinom od 3 km/s. Meta je takođe pogođena projektilom u dometu od 250 km.

Izvor je rekao da je nakon dva testa rukovodstvo kineskog Ministarstva odbrane dobilo visoke ocene borbene efikasnosti S-400.

– Mi smo zaista videli da je S-400 sistem svojim sposobnostima danas neuporediv u svetu u svojoj klasi naoružanja – rekao je jedan od predstavnika vrhunske kineske industrije.

Kina je postala prvi kupac ruskog “S-400 Trijumf” raketnog sistema zemlja-vazduh. Prema tom ugovoru, Rusija će isporučiti dve grupe baterija S-400 raketnih sistema protivvazdušne odbrane Kini.

U julu, izvor je za TASS izjavio da je potpisan sertifikat o prihvatanju prvog seta S-400 baterija i da je njegova isporuka morem završena u maju 2018. godine. Ruski “S-400 Trijumf” je najnoviji dugometni i srednjemetni raketni sistem zemlja-vazduh koji je pušten u rad 2007. godine.

Namenjen je uništavanju aviona, krstarećih i balističkih raketa, a može se koristiti i protiv kopnenih postrojenja. S-400 može pogoditi mete na udaljenosti do 400 km i na nadmorskoj visini do 30 km pod intenzivnom neprijateljskom vatrom i elektronskim protivmerama.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Izgleda su Kinezi trebali da pitaju naciste američke hoće li i sa kime trgovati! Šta će jadnici umislili koješta! Ima da se vi naci-amerikanci češkate uskoro gde vas i ne svrbi! Mada daće Bog da se pokoljete međusobno,do poslednjega!

  2. Zoran says:

    Ma to copy-paste.

  3. raikkonen says:

    portal ''russkie evrei'' (pazi naslov)na kojem se velica kravarsko oruzje i bavi se ukrainom 24 sata dnevno, pisu da su kinezi razocarani zbog toga sto s400 ne moze da detektuje f35 i f22 na vecoj udaljenosti od 200km...hahahaha..i da to kinezi cenzurishu,dakle kompromituju sistem kako bi se potencijalni kupci odvratili od kupovine istog, rusi dok ne najure jevreje , od onih koji su na kljucnim mestima u drustvu pa do poslednjeg rabina, necete da se otkacite od lance koje su vam upravo oni svezali mnogo godina unazad !!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *