КИНЕЗИ ТВРДЕ: Ако је НАТО потопио „КУРСК“, РУСИ ЋЕ СЕ БРУТАЛНО ОСВЕТИТИ

КИНЕЗИ ТВРДЕ: Ако је НАТО потопио „КУРСК“, РУСИ ЋЕ СЕ БРУТАЛНО ОСВЕТИТИ

26 новембра 2021

Није без разлога војни контингент Руске Федерације у Сирији одлучио да успостави пуну контролу над дејствима америчке војске.

Овакав приступ може бити повезан са сензационалном изјавом бившег команданта Северне флоте Ратне морнарице Русије Вјачеслава Попова о узроцима катастрофе нуклеарне подморнице Kурск.До овог закључка су дошли новинари кинеског информативног портала Соху. Аутори материјала анализирали су налазе Попова, а такође су објаснили како је Русија у стању да се освети САД за инцидент са Kурском.

Аналитичари Соху су пре свега подсетили да је бивши командант Северне флоте Вјачеслав Попов у интервјуу навео могуће разлоге за потонуће Kурска.

Он је приметио да је подморница потонула услед судара са другом подморницом, која је била у служби једне од земаља НАТО.

Kинески новинари су уверени да сада када је Русија, највероватније, сазнала истину о трагедији нуклеарне подморнице Kурск, може да се освети Сједињеним Државама за овај инцидент.

Вашингтон заправо сноси пуну одговорност за оно што се догодило и стога мора да одговара за своје непрофесионалне поступке.

„Ово може одражавати жељу Русије да усмери притисак на Сједињене Државе и натера их да плате за трагедију. Нарочито ако се испостави да је подморница НАТО употребила торпеда против руске нуклеарне подморнице“, приметили су кинески новинари.

Соху је напоменуо да би Русија могла да се освети САД у Сирији успостављањем пуне контроле над акцијама америчких трупа. Тако је руски контингент већ предузео прве мере, отпочевши надгледање границе зоне контроле оружаних снага САД.

„Аналитичари приметили да руска војска никада раније није одржавала такве притиске и маневре у тим деловима Сирије. Стога је такав корак Русије, несумњиво, извршио велики притисак на америчку војску у Сирији“, резимирали су аутори чланка.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI4 коментара

 1. See Y Leter Aligeder says:

  Analitičar je primetio moguće razloge potonuća? Kursk je možda udarila neka druga podmornica? To je ekstremno glupa izjava jer to nije moglo da potopi Kursk. Odgovornost za potonužće i stradanje mornara je preuzeo sam Putin. Izvršena je detaljna istraga šta se zaista tu odigralo. Radilo se o vojnim vežbama ruske flote i u trenutku kada je Kursk trebalo da deluje na njemu se dogodila eksplozija i to onog spornog torpeda koji je trebalo da se upotrebi radi toga što mu je rok trajanja bio na izmaku, međutim ovaj je do te mere bio i neispravan da je eksplodirao u samoj lansirnoj cevi i time aktivirao još nekoliko drugih torpeda unutar Kurska. Kursku nije bilo spasa, jer dok je došlo odobrenje o spasavanju uz pomoć drugih zemalja za mornare je već bilo kasno. Sve te nato zemlje su pomagale akciji spasavanja da bi na kraju i izvukli Kursk sa dna mora i detaljno ispitali razlog potonuća.

 2. milorad5 says:

  vežbe se ne izvode sa naoružanim bojevim glavama torpeda.Nije bilo teoretske šanse da na vežbi eksplodira torped i digne u vazduh pola podmornice.rusi su se u celom tom slučaju lomili iz medju zaključka da je u pitanju sabotaža ili nameran napad NATO.Sabotaža je mogla da ima razne razloge a napad NATO je ratni čin.Kursk je svakao potonuo iz namere,ne,zbog slučajne greške ili nemara ili neispravnosti.Stvari jednostavno ne funkcionšu čak i u najgoroj mogućoj mornarici na svetu a ne na ELITNOM i STRATEŠKI MAX.VAŽNOM brodu ruske mornarice.Lično mislim da je NATO potopio kursk,nema drugo objašnjenja za ono što se desilo tada.

  • Rusofil Potemkin says:

   Opet nije tačno, još kako postoje vežbe sa bojevim gađanjem i bojevom municijom, Putin se ni oko čega nije lomio već je svu odgovornost primio na sebe; život mornara i gubitak vojne opreme. Radilo se o čistom nehatu, o torpedu koje nisu detaljno pregledali već su ga smatrali uštedom vojnog arsenala. Ništa nije zataškano jer ne bi tako nešto išlo u prilog Rusiji, već je nasuprot tome sve to i jako dobro ispitano i istraženo - svaki detalj. Tako da sada ovakve pretpostavke stvarno nemaju ni malo smisla.

 3. History planet says:

  Da, ako Rusija ima razloga da se osveti SAD onda to nikako ne može biti radi Kusrska, zaista glupost. Rusija ima pravo da se osveti SAD za jako dug period zavera i podrivanja koje su njima SAD radile još od pobede Crvene armije nad fašizmom, i pobede Staljina nad Hitlerom. Jer da Hitler nije krenuo na Rusiju ne bi polomio svoje zube i totalno uništio svoju vojsku. Čista ljubomora i anti komunistička propaganda prema Rusima i slovenskim narodima. Zapravo je sva mržnja hitlerovska prešla na SAD kao zarazna bolest. Marfi - tj. Satana ne spava. Tim pre što su se plašili Staljina koji zaista jeste bio užasno surov i užasno moćan nad jednim tako divnim narodom kao što su Rusi. SAD su sa pravom pretpostavile da jedina prepreka u ovom novom osvajanju sveta mogu da im budu samo SSSR, zatim su rasturile tu uniju i sada su im ostale još kao prepreka samo čisto Rusi i pomalo Belorusi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u