КИНЕЗИ ТВРДЕ: Ако је НАТО потопио „КУРСК“, РУСИ ЋЕ СЕ БРУТАЛНО ОСВЕТИТИ

KINEZI TVRDE: Ako je NATO potopio „KURSK“, RUSI ĆE SE BRUTALNO OSVETITI

26 novembra 2021

Nije bez razloga vojni kontingent Ruske Federacije u Siriji odlučio da uspostavi punu kontrolu nad dejstvima američke vojske.

Ovakav pristup može biti povezan sa senzacionalnom izjavom bivšeg komandanta Severne flote Ratne mornarice Rusije Vjačeslava Popova o uzrocima katastrofe nuklearne podmornice Kursk.Do ovog zaključka su došli novinari kineskog informativnog portala Sohu. Autori materijala analizirali su nalaze Popova, a takođe su objasnili kako je Rusija u stanju da se osveti SAD za incident sa Kurskom.

Analitičari Sohu su pre svega podsetili da je bivši komandant Severne flote Vjačeslav Popov u intervjuu naveo moguće razloge za potonuće Kurska.

On je primetio da je podmornica potonula usled sudara sa drugom podmornicom, koja je bila u službi jedne od zemalja NATO.

Kineski novinari su uvereni da sada kada je Rusija, najverovatnije, saznala istinu o tragediji nuklearne podmornice Kursk, može da se osveti Sjedinjenim Državama za ovaj incident.

Vašington zapravo snosi punu odgovornost za ono što se dogodilo i stoga mora da odgovara za svoje neprofesionalne postupke.

„Ovo može odražavati želju Rusije da usmeri pritisak na Sjedinjene Države i natera ih da plate za tragediju. Naročito ako se ispostavi da je podmornica NATO upotrebila torpeda protiv ruske nuklearne podmornice“, primetili su kineski novinari.

Sohu je napomenuo da bi Rusija mogla da se osveti SAD u Siriji uspostavljanjem pune kontrole nad akcijama američkih trupa. Tako je ruski kontingent već preduzeo prve mere, otpočevši nadgledanje granice zone kontrole oružanih snaga SAD.

„Analitičari primetili da ruska vojska nikada ranije nije održavala takve pritiske i manevre u tim delovima Sirije. Stoga je takav korak Rusije, nesumnjivo, izvršio veliki pritisak na američku vojsku u Siriji“, rezimirali su autori članka.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. See Y Leter Aligeder says:

  Analitičar je primetio moguće razloge potonuća? Kursk je možda udarila neka druga podmornica? To je ekstremno glupa izjava jer to nije moglo da potopi Kursk. Odgovornost za potonužće i stradanje mornara je preuzeo sam Putin. Izvršena je detaljna istraga šta se zaista tu odigralo. Radilo se o vojnim vežbama ruske flote i u trenutku kada je Kursk trebalo da deluje na njemu se dogodila eksplozija i to onog spornog torpeda koji je trebalo da se upotrebi radi toga što mu je rok trajanja bio na izmaku, međutim ovaj je do te mere bio i neispravan da je eksplodirao u samoj lansirnoj cevi i time aktivirao još nekoliko drugih torpeda unutar Kurska. Kursku nije bilo spasa, jer dok je došlo odobrenje o spasavanju uz pomoć drugih zemalja za mornare je već bilo kasno. Sve te nato zemlje su pomagale akciji spasavanja da bi na kraju i izvukli Kursk sa dna mora i detaljno ispitali razlog potonuća.

 2. milorad5 says:

  vežbe se ne izvode sa naoružanim bojevim glavama torpeda.Nije bilo teoretske šanse da na vežbi eksplodira torped i digne u vazduh pola podmornice.rusi su se u celom tom slučaju lomili iz medju zaključka da je u pitanju sabotaža ili nameran napad NATO.Sabotaža je mogla da ima razne razloge a napad NATO je ratni čin.Kursk je svakao potonuo iz namere,ne,zbog slučajne greške ili nemara ili neispravnosti.Stvari jednostavno ne funkcionšu čak i u najgoroj mogućoj mornarici na svetu a ne na ELITNOM i STRATEŠKI MAX.VAŽNOM brodu ruske mornarice.Lično mislim da je NATO potopio kursk,nema drugo objašnjenja za ono što se desilo tada.

  • Rusofil Potemkin says:

   Opet nije tačno, još kako postoje vežbe sa bojevim gađanjem i bojevom municijom, Putin se ni oko čega nije lomio već je svu odgovornost primio na sebe; život mornara i gubitak vojne opreme. Radilo se o čistom nehatu, o torpedu koje nisu detaljno pregledali već su ga smatrali uštedom vojnog arsenala. Ništa nije zataškano jer ne bi tako nešto išlo u prilog Rusiji, već je nasuprot tome sve to i jako dobro ispitano i istraženo - svaki detalj. Tako da sada ovakve pretpostavke stvarno nemaju ni malo smisla.

 3. History planet says:

  Da, ako Rusija ima razloga da se osveti SAD onda to nikako ne može biti radi Kusrska, zaista glupost. Rusija ima pravo da se osveti SAD za jako dug period zavera i podrivanja koje su njima SAD radile još od pobede Crvene armije nad fašizmom, i pobede Staljina nad Hitlerom. Jer da Hitler nije krenuo na Rusiju ne bi polomio svoje zube i totalno uništio svoju vojsku. Čista ljubomora i anti komunistička propaganda prema Rusima i slovenskim narodima. Zapravo je sva mržnja hitlerovska prešla na SAD kao zarazna bolest. Marfi - tj. Satana ne spava. Tim pre što su se plašili Staljina koji zaista jeste bio užasno surov i užasno moćan nad jednim tako divnim narodom kao što su Rusi. SAD su sa pravom pretpostavile da jedina prepreka u ovom novom osvajanju sveta mogu da im budu samo SSSR, zatim su rasturile tu uniju i sada su im ostale još kao prepreka samo čisto Rusi i pomalo Belorusi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *