КИНЕЗИ ТВРДЕ: Ако НАТО нападне Калињинград, ЕВО ШТА ЋЕ БИТИ ОДГОВОР РУСИЈЕ! ЕВРОПА ЋЕ ДА ГОРИ

KINEZI TVRDE: Ako NATO napadne Kalinjingrad, EVO ŠTA ĆE BITI ODGOVOR RUSIJE! EVROPA ĆE DA GORI

11 novembra 2019

U slučaju vojnog konflikta između NATO-a i Rusije na Baltiku vojna alijansa može osvojiti Kalinjingradsku oblast, ne za dve nedelje, već za par dana, piše portal „Istdej“.

„Kalinjingrad je malo mesto, samo 15.000 kvadratnih kilometara i 500 kilometara od ruske granice“, navodi kineski portal.Kako piše „Eastday.com“, kao odgovor na ove akcije Moskva može u narednih pet dana da izvede napad na pet-osam prestonica evropskih država što automatski transformiše konflikt iz regionalnog u globalni.

Ranije je naučni saradnik američkog Džejmstaun fonda, Ričard Hučer napisao u svom izveštaju da vojna agresija Rusije protiv baltičkih država može je „koštati“ Kalinjingradske oblasti.

Pri tome, Hučer nije nazvao konkretan razlog šta bi moglo da izazove konflokt i promovisao teoriju da Moskva navodno ima planove za taj region.

Gubernator Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov uporedio je referat naučnog saradnika Fondacije „Džejmstaun“ sa tabloidnom fikcijom.

KOMENTARI12 komentara

 1. persida says:

  Naravno, Amerika i Izrael ostace netaknuti.

  • Čoban says:

   Podśetnik za geometra, koji izigrava vojnog analitičara: nije bitno koliko je hektara Kalinjingrad niti koliko je udaljen od Moskve. Bitna je brzina aeroplana,raketla i dr. sokoćala . 3maha,9 maha,24 maha... tj. da li putuju 3, 5 ili 6 minuta do bilo koje mete ove planete.

 2. Kosovac says:

  Jeste Kalinjingrad udaljen 500 kilometara od Rusije, ali je od Belorusije udaljen 30 kilometara. Da bi Duboka iskoristila tu prednost od 500 kilometara daljine, morala bi Belorusiju da sredi kao što je sredila Ukrajinu, Litvaniju i Etoniju. Verovatno se radi na tome, ali još ništa ne vidimo sem nekoliko kontradiktornih izjava Lukašenka.

  • Vojna i ojdeSve says:

   Rat....

   • Vojna i ojdeSve says:

    Aten tat.... Pada heli kopter...

  • Slobodanka says:

   Kalinjingradska oblast je udaljena oko 350 km od najbližeg dela teritorije Rusije, a da su ruske vojne baze prisutne u Belorusiji onda bi rastojanje bilo kraće, od 68-120 km. Medjutim Kalinjingradska oblast ako bi bila napadnuta, ne brani se prvenstveno kopnenom silom, nego naprimer raketama. S-400 je rasporedjen u toj oblasti još 2013 godine, postoji i vojni aerodrom, itd. itd. Kalinjingradska oblast ima izlaz na Baltičko more, dakle sve što se može preduzeti sa ruskih podmornica i brodova u korist je odbrane ove oblasti, a oni mogu da dejstvuju i sa većih rastojanja. Videli smo da sa ruskih brodova iz Kaspijskog mora preko velike teritorije Irana gadjani su uspešno ciljevi u Siriji. Slično se može preduzeti i za odbranu Kalinjingrada, ako bude potrebno. Prema tome...

 3. M says:

  Hučer je idiot!Što bi USA napravila da joj netko okupira Alasku ili Havaje?!?To isto bi napravila Rusija da joj netko okupira Kalinjingradska oblast ili Krim!Idioti koji to ne shvaćaju,nagovaraju još veće idiote od sebe da naprave ogromne gluposti!

 4. dinki says:

  Sravniti Britaniju i Njemačku i insistirati na tome da u bilo kom hipotetičkom napadu na Rusiju ili deo njene teritorije slijedi odmazda nad ove dvije države bez obzira sa koje strane napad došao i to im stalno stavljati do znanja.

 5. sergej says:

  GOspodo to je samo suluda analitička teorija,postavljam pitanje a zbog čega sav taj idiotski plan.Stara poslovica glasi. Bogati volove a sirotinja sinove. Novopečene članice NATOa moraju dati danak u krvi za suludu ideju. A Kalinjgrad moža da izvedu taktički atomski napad ali i to je upitno??? Zapadni umnobolnici uživaju u muci i krvi drugih ali su preneraženi da se to njima desi. Posle prve bombe na Kalinjgradom to će biti kraj zapadnom ludilu.

 6. petrovgrad says:

  Izjave komentatora ne treba uzeti ozbiljno. Da je Rusija tako slaba, odavno bi Germani uleteli u Moskvu. a ne u Kaljingrad. Rusija može da zapali celu evropu za dva sata, ne treba joj više. Berlin bi bio sravljen sa zemnljom. Nije sada Staljin na vlast pa da im oprosti. Putin ima da ih zbriše sa lica zemlje.

 7. Mitar says:

  Niko ne znade čega svega Rus imade. Ni Bonaparta Leon, Ni Hitler Adolf, Ne znadoše, Te svoje glave na ramenima pogubiše. Položiće glavu i Amer svoju tupu, reče pesnik Burevestnik na jednome skupu.

 8. Branko says:

  Svako malo izrodi se nekakav stručnjak pa ga zločinački zapadni mediji promovišu da kalkuliše oko geopolitike da začini dosadni dan u kojem u USA nema masovnih ubistava ili nijedna radodajka ne optuži Trumpa za silovanje. Na šta bi ljudi klikali kad ne bi bilo ovakvih špekulantskih i senzacionalističkih naslova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *