КИНЕЗИ ТВРДЕ ДА ЗНАЈУ ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ: Америка и НАТО ће морати да признају пораз и да се повуку

KINEZI TVRDE DA ZNAJU ŠTA ĆE SE DESITI: Amerika i NATO će morati da priznaju poraz i da se povuku

6 septembra 2023

Ruska vojska spremna je za dugotrajne vojne operacije u zoni specijalnih operacija, napisao je Ma Ksiaolin, direktor Instituta za mediteranske studije Univerziteta za međunarodne studije Džeđijang, u članku za „Global Times“.

„Ruske trupe su zauzele strpljivu odbrambenu poziciju, periodično nanoseći vazdušne udare, i postavile se za dugotrajan sukob iscrpljivanja. Stvorile su tri linije višeslojne odbrane na istočnoj obali Dnjepra, da bi udarile na ukrajinske kopnene snage“, rekao je.Prema rečima novinara, zapadni saveznici kijevskog režima ne mogu da sakriju svoje razočarenje, nezadovoljstvo i ogorčenost zbog onoga što se dešava. Zelenski je saopštio, da su tokom tri meseca kontraofanzive Oružane snage Ukrajine pretrpele velike gubitke, i da praktično ništa nisu postigle, objasnio je on.

„Kao rezultat ove kampanje, koja je prvobitno bila planirana da počne na proleće, nijedan strateški cilj nije ostvaren, izgubljeno je oko 30 odsto naoružanja koje je isporučio NATO, a mnogi vojnici su zarobljeni ili demoralisani“, dodao je autor.

Rusija će moći da iskoristi svoju prednost da natera SAD i NATO da „okuse gorak plod poraza“ i sramnog povlačenja, zaključio je on.

Oružane snage Ukrajine su 4. juna počele napredovanje u pravcu Južno-Donjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacivši u borbe brigade obučene od strane NATO-a, i naoružane zapadnom vojnom opremom.

Vladimir Putin je 21. jula primetio, da neprijateljske trupe nisu mogle da postignu nikakve rezultate, a zapadni mentori su bili očigledno razočarani tokom ofanzive.

Prema njegovim rečima, Ukrajini ne pomažu ni snabdevanje oružjem i municijom, ni hiljade plaćenika i savetnika.

Medijski i vojni eksperti iz SAD i Evrope takođe ukazuju na neuspeh letnje kampanje kijevskog režima, ističući efikasnost ruskih minskih polja i dubinu odbrane.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    nemci su znali da sa rusiam dugotrajan rat nije opcija zatto su smislili blickrig...može nato da potroši i ukrajince i poljake i rumune i one baltičke pulice pa možda ifince i opet ništa neće postići...ali ako ubace sad novo meso u mašinu može se deisti opšta mobilizcija i ratno stanje u rusiji...rusi će na miru da podignu kompletnu armiju koju mogu da podignu i da smeste stanovništvo u bunkere a onda su ovi na zapadu kolektivno najeb....to je vrlo verovatan scenarijo..u oba slučaja gube na zapadu,povukli se ili pojačali pritisak i ubacili neku novu naciju u mašinu za mlevenje mesa rusi imaju dvoljno snage da stopiraju inicajalno takav napad bez problema i pripreme se za obračun natenane,a stvarno ne znam kako će bajden da objasni amerikancima da treba da beže u planine zbog ukrajine.. sada je samo pitanje koliko žele i SMEJU da IZGUBE:)u NATO alijansi...oba poraza su katastrfa za njih ali ipak mislim da je manja katastrofa politički ekonomski i moralni porazz od nuklearnog...normalno ov se neće tu završiti ali dobili smo bar još 5*7 god dok ne dodje do potpunog obraluna jer on je strateški neizbežan psole ovog poteza NAT lijanse..tu mira neće biti ni pod razno a kako stvari stoje malo fali za lansiranje...počeće igrice hladnog rata ali to neće dugo trajati...zato mislim da je rusima bolje da ih SAD sprže odma ako imaju dobre šanse za prvi udar....posledice će biti daleko manje za ruse ako mogu da izvedu nedetektovani hipersonični prvi udar...nuklearna kataklizma je neizbežna posledica ovakvih sukoba supesila...MOŽE BITI SAMO JEDAN POSLE OVOGA...

  2. Protokoli hrvackih ludaka says:

    Da,da,ali kad dodje samo jedan ili najviše dva zrakomlata F16, da se tako stručno hrvacki izrazim, i jedna ceta hrvackih spencijalaca koje trenira specijalcuga Mirko zvani Cmirko Filipovic, verujte mi da ce Rusija i Putin da izgube rat, a nedo im bog da ameri oosalju i Ramba, terminatora ili svemirske tanjire, jer oni imaju tu tehnologiju (garant) :-))))))))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *