КИНЕЗИ УЧИНИЛИ НЕМОГУЋЕ: Америка на удару – ПРЕТИ ЈОЈ ВЕЛИКА ОПАСНОСТ

КИНЕЗИ УЧИНИЛИ НЕМОГУЋЕ: Америка на удару – ПРЕТИ ЈОЈ ВЕЛИКА ОПАСНОСТ

30 септембра 2019

Kина планира да представи свој нови, стелт, суперсонични, борбени, беспилотни дрон, Схарп Сwорд, са савременом технологијом, који може да погоди САД.

Беспилотна летелица приказана је на проби параде посвећене 70. годишњици Народне Републике Kине 1. октобра, преноси таблоид Даилy Стар.Према војним стручњацима, 10 метара дуг дрон са стелт технологијом моћи ће да баци две тоне бомбе, као и да има дугу аутономију и неће морати да слети до 48 сати.

“Оно по чему се Схарп Сwорд разликује јесте његова скривеност, што значи да није дизајниран за сценарије попут Авганистана, где је непријатељ опремљен много више од само ватреног оружја, већ за ситуације у којима треба да избегне софистициране ваздушне одбране”, рекао је Сем Роџевин, директор програма безбеднности.

На паради поводом 70. година Народне Републике приказаће се и нуклеарне и конвенционалне балистичке способности, укључујући ИЦБМ ракете као што је ДФ-41, која је била прва кинеска интерконтинентална ракета на тешко гориво.

Поред тога, очекује се да ће ВЗ-8, суперсонични извиђачки беспилотни авион бити део војне параде.

У међувремену, Kина је у среду позвала Сједињене Државе да престану да се мешају у политички процес Хонг Kонга после говора Доналда Трампа у Генералној скупштини Уједињених нација.

Амерички председник рекао је у УН-у да очекује да ће Пекинг испунити своје обавезе према Хонг Kонгу у складу са Заједничко кинеско-британском декларацијом из 1984. године, у којој је Пекинг обећао да ће чувати независност хонгконшког законодавног система и његових демократских институција.

„Хонг Kонг је главни међународни центар за финансије, трговину и транспорт. Хаос у Хонг Kонгу не треба да се тиче никога, укључујући и САД. Снажно позивамо Сједињене Државе да поштују правила међународног права и основна начела трговине, поштују кинески суверенитет, престану да се мешају у унутрашње ствари Хонг Kонга и престану да дају неодговорне изјаве и учине више за процват и развој Хонг Kонга“, рекао је кинески портпарол Министарства спољних послова Генг Шуанг.Нагласио је да је ситуација у Хонг Kонгу питање кинеске одговорности и да ниједна страна држава, особа или организација немају право да се мешају.

Хонг Kонг потресају велики протести од почетка јуна. Протести су почели као реакција на веома непопуларан закон који ће омогућити изручење људи из Хонг Kонга континенталној Kини. Протести су се претворили у жестоке сукобе демонстраната и полиције.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u