КИНЕЗИ „ЗАЛЕДИЛИ“ АМЕРИКУ И НАТО: Ево колико је моћна нова руска ракета!

KINEZI „ZALEDILI“ AMERIKU I NATO: Evo koliko je moćna nova ruska raketa!

17 novembra 2019

Ulazak u službu ruske interkontinentalne balističke rakete Sarmat 2020. godine postaće veliki problem za vojnu odbranu SAD-a i NATO-a, prenose kineski mediji.

Na osnovu članka kineskog portala Sina, planirano je da projektili ovog tipa zamene interkontinentalne rakete R-36 Voevoda.Izveštaj ukazuje da bi domet Sarmat-a, koji iznosi 18.000 kilometara, i koji može da ponese do 16 nuklearnih bojevih glava, bio dovoljan da “uništi sve ciljeve na teritoriji države veličine Teksasa ili Francuske”.

Pored toga, portal takođe skreće pažnju na razvoj ruske supersonične bojeve glave Avangard.

Ovo oružje predstavlja pretnju koja bi mogla da natera Zapad da preispita svoju strategiju nuklearne odbrane i odvraćanja, navodi portal.

Rusija je očigledno ispred SAD-a i NATO-a u oblasti hipersoničnog oružja, navodi autor reči američkih vojnih stručnjaka.

Poslanik Državne dume Vladimir Gutenev rekao je da je Sarmat mnogo snažnija raketa od svojih prethodnika i da je skoro neranjiva. Sada kada se raketa uspešno podvrgava testiranju za Sjedinjene Države, očuvanje poslednjeg START ugovora (takođe poznat kao START III) “odgovara njenim bezbednosnim interesima”, rekao je.

Vojni ekspert Boris Rožin izneo je mišljenje da Rusija modernizuje svoje nuklearne i raketne snage kako bi obezbedila sopstvenu bezbednost.

„Razvoj ovog sistema logičan je korak zbog sve većih strateških pretnji nuklearnim paritetom jer SAD postavljaju sistem protivraketne odbrane u Evropi i modernizuju svoje nuklearne raketne sisteme, te stoga napuštaju INF ugovor. U vezi sa tim, Rusija modernizuje svoje nuklearne raketne snage kako bi obezbedila svoju sigurnost i održala paritet nuklearnih raketa“, rekao je.
Istovremeno, vojni stručnjak ocenio je prednosti rakete Sarmat.

„U tom smislu, Sarmat predstavlja unapređenu verziju raketa proizvedenih u zemlji, prvenstveno namenjenu korišćenju u nuklearnom raketnom ratovanju za odgovor na napad, ukoliko SAD ili njegovi saveznici pokušaju da izvedu preventivni udar kako bi razoružali našu zemlju i kako bi diktirali uslove“, objasnio je.

Pored toga, istakao je da “rakete Sarmat omogućavaju zagarantovano uništavanje ciljeva koje vojska gađa. Prednosti ove rakete su njena veća preciznost, efikasan domet i domet uništenja cilja”.

Sarmat nema analoga u svetu. Njena serijska proizvodnja zakazana je za 2020. godinu, a prvi puk ovih raketa biće spreman za borbu već 2021. godine. To je novi nivo nuklearnog naoružanja.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. teoretičar says:

    Pa reko ja vama ali vi ne slušate. Neće Amerika i Rusija zaratiti da bi kina profitirala. Džaba ih napujdavate. Ima vi da potpišete sve ugovore koje je merika napustila tražeći da i Kina potpiše neke nove. Nema rata radi Kine. To ćete morati sami, pa izvolte.

  2. milorad2 says:

    tragično je što se u pentagonu i vašingtonu još uvek smatra da će rusija biti uništena kombinacijom ekonomskog iznurivanja,inicijalizovnjem lokalnih ratova u specijalni rat unutar države i kombinacijom eventualnog koalicionog klasičnog napada uz ograničenu upotrebu nukl.oružja u zaršnoj fazi, a sve vreme je tu nuk.strateška pretnja koja 2pokriva" ovakava otvoreno neprijateljska delovanja američke države i armije.Vrlo je "zabavno" što "stratezi" ovakvih budalaština i smrtonosnih igrica uoptše ne predvidjaju bilo kakav odgovor ili PREVENTIVNI potez rusije.Ne, oni su jedini pametni i jedini imaju pravo da PRVI napadaju. A rusija je tu da ćuti i trpi dok je ne uništimo, podelimo na nekakve fantomske provincije, i krenemo da ekspolatišemo konclogor koji bi se napravio na teritoriji rusije,kao što se i videlo pod jeljcinom i "perestrojkom" koja se pretvorila u polu okupaciju i tešku mafijašku pljačku.Ja se sećam samzadovoljnih komentara iz bbc-cnn kartela o gladi i bedi u rusiji, prosto su uživali u tim prilozima i vrlo jadno su prikrivali LIKOVANJE nad totalnim sunovratom ruskog društva i države.Nadam se da rusi nisu to zaboravili jer to što se tada desilo u rusiji im je sudbina i budućnoat ako ove hijene sa zapada opet uspostave svoje gubernatore u moskvi a možda ih čeka i gora sudbina od toga.Zato je nuklearno oružje vrlo dobar način da se izbegne takvo neprekidno paćenje i pretvaranje jedne slobodne, pametne i kulturne nacije u poluljude iz močvara, kako ih je hitler doživljavao.Da sam na mestu rusa i da mi preti ovakva sudbina ja bi ih SPALIO do temelja i to na prvu loptu a mislim da i rusi imamju sličan doživljaj "prijateljstva" sa zapada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *