КИНЕЗИ ЗАНЕМЕЛИ НА РУСКИ ОДГОВОР АМЕРИЦИ

KINEZI ZANEMELI NA RUSKI ODGOVOR AMERICI

10 oktobra 2021

Kineski čitaoci informativnog portala “Guancha” analizirali su odgovor ruskog diplomatskog odeljenja na antiruski napad pojedinih predstavnika američkih vlasti.Čitaoci su se divili reakciji Moskve na predlog američkih senatora da se 300 američkih diplomata protera iz Sjedinjenih Država.

Čitaoci su primetili da su predstavnici ruskog Ministarstva spoljnih poslova dali tačnu ocenu pretnji koje dolaze iz Sjedinjenih Država, a takođe su mirno izvestili o posledicama takvih koraka Amerikanaca.

Kineski analitičari nisu zanemarili zvanično saopštenje ruskog Ministarstva spoljnih poslova kao odgovor na predlog američkih senatora da se iz Amerike protera trista ruskih diplomata ako Moskva ne poveća broj diplomatskih viza za Amerikance.

Tako je Ministarstvo spoljnih poslova poslalo poruku da će rusko rukovodstvo morati da odgovori na takve mere Vašingtona zatvaranjem svih američkih ambasada i konzulata koji se nalaze na ruskoj teritoriji.

Kinezi su bili zapanjeni reakcijom Rusije na moguće proterivanje trista diplomata iz Sjedinjenih Država.

Čitaoci „Guancha“ pozdravili su takvu reakciju ruskog diplomatskog odeljenja, primetivši da je Moskva poslala Vašingtonu opasno upozorenje hladnokrvno izveštavajući o posledicama nepromišljenih mera Amerikanaca.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *