KИНИ ЈЕ ДОСТА СВЕГА: Хапшење вођа протеста – Војска је спремна – ЕВО ШТА ЈЕ ИЗА СВЕГА…

KINI JE DOSTA SVEGA: Hapšenje vođa protesta – Vojska je spremna – EVO ŠTA JE IZA SVEGA…

3 septembra 2019

Dvojica navodnih „hongkonških prodemokratskih aktivista uhapšeni su uoči velikih protivladinih protesta najavljenih za predstojeći vikend.

Član grupe Demosisto koja se zauzima za „veću demokratiju i samoodređenje Hong Konga“ uhapšen je u petak, a nakon njega uhapšen je i vođa zabranjene separatističke Nacionalne stranke Hong Konga.Juče su lokalni mediji preneli da je hongkonška policija po prvi put odlučila da zabrani održavanje protesta. Hong Kong već tri meseca potresaju često nasilni protesti protiv vlade izazvani, sada već povučenim, predlogom zakona o izručenju građana kontinentalnoj Kini i bojazni da Peking pokušava da stavi teritoriju pod veći nadzor.

Policija zabranu protesta pravda ozbiljnim povredama koje su zadobili protestanti, posmatrači, policajci i novinari tokom 22 parade i nasilnih demonstracija održanih od juna.

Sad je red na organizatorima pobune u Hong Kongu da odluče u kom će smeru ići.

Podsetimo kako od juna sramotne dezinformacije o situaciji u Hong Kongu poprimaju isti oblik kao one prvih dana prevratničkih protesta na Trgu Nezavisnosti u Kijevu. Zapadni mainstream mediji su samim tim što su usvojili retoriku koristeći termine “pro-pekinški” ili “provladini”, nasuprot kojima stoje “prodemokratski” protestanti, odabrali stranu i po tome ćete ih lako prepoznati.

Kampanja u Hong Kongu ima za cilj da izoluje Kinu subverzivnim zapadnim idejama kao što su “demokratija”, “sloboda izražavanja” i „vladavina prava“. Nedvosmisleno je osetna prisutnost američkih grupa koje pokušavaju da promovišu njihove vrednosti u Hong Kongu, kažu stručnjaci, a krunski dokaz je fotografija sastanka vođe protesta s Džuli Eda, šeficom političke jedinice generalnog konzulata SAD-a u Hong Kongu.

Američki Kongres finansira nevladina udruženja s izričitim ciljem “promovisanja demokratije u inostranstvu”, a NED je odavno poznat po subverzivnim i neprijateljskim delatnostima, ali i po neuspehu u Iranu, Rusiji, Belorusiji, pa čak i u Siriji, delimično u Alžiru, gde je američka vlada nakon uspeha u Libiji, Tunisu i Egiptu locirala grupu alžirskih sajber-aktivista.Iz tog razloga je opravdana zabrana rada mnogim takozvanim “međunarodnim udruženjima i organizacijama”, koje u potpunosti promovišu interese Vašingtona, Vol Strita kao i prestonica dva centra moći u Evropi Londona i Brisela.

Iako se organizatori pobune pozivaju na načela “demokratije”, jasno je da promovišu korporativne i finansijske interese, a u slučaju Kine aktivno rade na uništavanju velike globalne konkurencije Sjedinjenim Državama.

Konkretno, ovim nastoje da spreče uspon Kine kao jedine ekonomske sile na svetu, dok je ranije Ukrajina iskorišćena kako bi pokušali da suzbiju ponovnu pojavu Rusije kao globalne sile.

(logicno.com)

KOMENTARI4 komentara

 1. E.Lirsch says:

  A sta ste cekali do sad?. Udri na samom pocetku. Da se sluge aanglsaksonskog demona opamete na vreme. Udma' udaraj i tamani. Oni ne starjkuju iz ubedjenja vec zato sto su placeni od demona. Udri stoku "bez repa"... BRE.

 2. Kosovac says:

  Ovaj prevod „samoodređenje Hong Konga“ je genijalan. Možda nije prevođeno sa Kineskog, možda ga je neki naš inteligentan sorošoid umetnuo. Nego, upotrebio je to kao jednu blagu reč koja označava ono što danas ne sme da se kaže, a sutra može. Kako? Prvo „samoodređenje“, posle „samootcepljenje“, pa još posle samo „otcepljenje“. Lepa igra reči. ……….Gledao sam juče onaj spot kako Kineska inteljigencija od 15 godina šeta metroom u Hong Kongu, sa rančevima, putnici gledaju na svoju drugu stranu, kamerman snima film. Ništa se ne dešava, voz metroa stiže, putnici ulaze u vagone, inteljigencija se šeta dalje. I to je vest. ……….Nešto mi je kolega „E.Lirisch” vratio onu staru nostalgiju za Tijen An Men, kada je Kina pronašla sebe i obezbedila svoj opstanak.

 3. teoretičar says:

  Ne čekaju Kinezi nego će sada kopirati ameriku, pa iako ameriku to uvek oduševljava ovog puta će je rasplakati. Ako se sećate Okupirajmo volstrit ameri su dugo bili strpljivi, zvaničnici sve poltronisali miroljubivim "demonstrantima" koji se lepo razgaćili po parkovima njujorka i ohrabreni mlakim odgovorom a zavarani podrškom nekih zvaničnika, počeli čak da seru i pišaju po travnjacima...A to je greh u Americi. Travnjaci su u meriku sveta krava i sve američke dame skerovi nose rukavice i plastične kesice pa skupljaju kereća govna kada se kerovi unerede po zelenom talasu. Sve demokratski. A kako su američki demonstranti prekršili to pravilo, ameri jednostavno javno kažu šta su zgrešili "miroljubivi" i najčešće smeksičku drogu drogirani i srusku votku pijani demonstranti po parkovima i ovi nestanu kroz par dana. A stvarno bilo tako. Rusi im doturili votku, meksi drogu i demonstrante pojo mrak, samo onda Rusi nisu bili nerpijatelji amerike pa nisu ni optuženi. Kud ćeš šrijatelja osuditi. Tako sada i "hongkonška" a ne KINESKA policija zabranjuje proteste jer demonstranti "povređuju jedni druge". Po definiciji, to rade neki ludaci koje medicina naziva mazohistima i znaju da budu štetni sami sebi pa tako i društvu, dakle nepravilna pojava u ljudskom rodu. Znači iz humanih razloga moraju se sprečiti. Kinezi sve lepo kopiraju. Nema omaneš. Ovo dvoje uhapšenih, to je zvanično, a onih 200 je nezvanično pa i ne znamo. Njih Kinezi polako. Svaki dan po dvesta a posle se odjednom demonstracijama priključe i kinezi iz unutrašnje Kine koji će svaki dobiti stan jednog uhapšenog...i kraj demonstracija. A posle dva dana, vodeći demonstranti se više neće nigde spominjati, kao ni u Americi. Kažem, Kinezi sve kopiraju pravilno i oma prilagođavaju novom dobu. Kineskom. Nema više tjenanmena. Zašto, kada je napredna demokratska amerika pronašla drugi metod. Dobar izgovor zlata vredi. To najviše važi za žene, one šarene, ali mi smo danas pragmatični i rodno ravnopravni pa važi svuda, mislim.

 4. persida says:

  Udri sorosevce i ostale demonove pevce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *