КИРБИ НАСТАВЉА ДА НАС ВРЕЂА: Срби су помало шизофренични

КИРБИ НАСТАВЉА ДА НАС ВРЕЂА: Срби су помало шизофренични

3 априла 2015

Majkl-Kirbi-nspm.org_6765467Срби су помало шизофренични, срце вас вуче ка Истоку, али глава вас усмерава ка Западу, рекао је амбасадор САД Мајкл Кирби.

„Постоји забуна у вези са тим избором. Ви ћете наставити да имате пријатеље и на Истоку и Западу, сада их имате и у САД и у Русији. Међутим, сада се не поставља питање пријатеља, већ питање интереса Србије. Морате да спроведе све реформе како бисте пришли Европској унији. Остало су лажни избори“, рекао је Кирби гостујући у емисији “Кажипрст“ на Б92.

Амбасадор САД је навео да је интерес Србије да ствара друштво у ком људи могу да се запосле, у ком млади могу да виде будућност у својој земљи.

„Верујем у потенцијале Србије, видео сам довољно примера успеха у земљи. У последња два века много људи је одавде отишло и успело у мојој земљи, као што су Пупин или Тесла. Волео бих да у будућности видим исте такве успехе, али у Србији“, рекао је Кирби.

Кирби је рекао да није чуо премијера Александра Вучића да је било када рекао да би Србија требало да преиспита своју спољну политику, као што је то предложио министар за рад Александар Вулин поводом пуштања на привремену слободу Војислава Ссешеља.

„Министар Вулин води министарство које се не бави судом у Хагу и међународном политиком, а нисам чуо да премијер Вучић, нити да министри спољних послова, правде и унутрашњих послова и други говоре о томе да треба променити спољнополитички курс. Вулин може да каже шта год хоће, али његов положај у влади није директно повезан са том темом“, рекао је Кирби.

Вулин је у новембру прошле године по доласку Шешеља у Београд рекао да Хашки трибунал том одлуком дестабилизује Србију и да је у директној вези са покушајем рушења владе.

Сличан став – да је рец о удару на владу и премијера Србије – Вулин је изнео и поводом захтева из Хага да се Ссешељ врати у притвор.

KOMENTARI5 коментара

 1. Longin says:

  Nemu treba jebati mater pokvarenu i ne dozvoliti mu da puno priča. Vučić je za to odgovoran. Da nam neće kontrolisati i davati savjete koliko će mo rađanje djece?

 2. deda mraz says:

  Skim si takav si,a ja imam osecaj da si se previse druzio sa novosrbijancima pa si i ti prolupao zajedno sa njima.

 3. z-i says:

  Idi kod tvojih nazad pa tamo reci ko je sizofrenican (vi jenki) tamo jedi govna

 4. rade Bukara says:

  gospodine kirbi ja koliko znam vi ste ambasador a ne savetnik nase vlade i ministara bilo bi mnogo bolje i casnije da se izvinete ovom narodu koji vas je prihvatio i ako mu je tvoja zemlja i narod mnogo zlananeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u