КИРБИ ОПЕТ ДРЗАК: Србија прво мора да уради домаће задатке!

KIRBI OPET DRZAK: Srbija prvo mora da uradi domaće zadatke!

7 juna 2015

kirby-us-ambassador-2 767Srbija ima političku podršku Vašingtona u procesu intergracija, ali prvo mora da uradi svoj domaći zadatak, izjavio je ambasador SAD u Beogradu Majkl Kiribi.

„Kada me pitate da li je podrška bezuslovna, moram da vam kažem da želimo da vas podržimo ali i vi morate da uradite svoj domaći zadatak, što podrazumeva napredak u vladavini prava, borbi protiv korupcije, stvaranju efikasnijeg i bržeg pravosuđa kao i u rešavanju određenih pitanja sa Kosovom. To je ono što i sami znate“, rekao je Kirbi za RTS.

Prema njegovim rečima, SAD ne traže od Beograda da narušava ili da nema odnose sa Moskvom.

„Smatram da je Srbija okrenuta Zapadu u smislu da tamo ljudi odlaze da rade, da se obrazuju. U pogledu stila života, Srbija je zapadna zemlja ali ima i svoje istočne, pravoslavne korene, znači nije ili-ili“, ocenio je ambasador.

Komentarišući prošlonedeljnu posetu premijera Aleksandra Vučića SAD, Kirbi je ocenio da je ona bila uspešna ne samo u političkom već i u ekonomskom smislu.

„Dženeral elektrik, koji proizvodi različite stvari, od medicinske opreme, preko vetro-turbina, avionskih motora i još mnogo toga, održaće već 11. juna sastanak sa srpskim kompanija koje žele da proizvode delove za njih. Dugoročnije gledano, može doći do ozbiljnije saradnje sa kompanijom ‘Friport’, koja će ove godine uložiti skoro 19 miliona dolara u istraživanje i razvoj proizvodnje bakra u Srbiji. Možda će ove godine napraviti i neki ozbiljniji ugovor sa topionicom u Boru“, naveo je Kirbi i dodao da „postoje stvari koje se mogu uraditi brzo ali i one za koje je potrebno vreme“.

(B92)

KOMENTARI6 komentara

 1. Mila says:

  Naravno srpska vlada ima mentora,SADe,a Usisivac je redar,da ih kontrolise. Ajde Vucko,posto si los dak,srecni smo,jer zadatak koji si dobio da si i vukovac ne mos to da odradis, dotle ce ove voda da odnese.

 2. Zapadnjak says:

  A šta ga više ne pošalju u krasni kurac?Jebo mater svoju bezobraznu,pa nisu mu Srbi Apači pa da ih uteruje u rezervate i uči kulturi i redu,diplomatiji i cinizmu.Oprostite na rečniku,ali stvarno,što je previše,previše je.

 3. Mila says:

  @ Zapadnjak,ko da ga posalje u krasni kujac,kad ne mos do njega on se samo preko sokocala obraca. Sve sama velika topla braca.

 4. Steva says:

  On je uvek takav bio,ali to je "nasa" vlada navikla da mu titra muda,samo sto ne stignu uvek pravovremeno,pa on bude malo nadrkaniji.A inace titranje ce da potraje.

 5. Apis says:

  BAR POLA SRBIJE NE PITAJUĆI ZA CENU BI ODGOVORILO KIRBIJU ,,MARŠ RETARDU U PČKU MATERINU"! ALI VUČIĆ VOLI DA POPUŠI SVOJIM PRIJATELJIMA UZ SVE TE SADO-MAZO VARIJANTE.

 6. Miki says:

  Ovaj Kirbi se odomacio i ogazdio u Srbiji. Da se tako ponasao u mojoj kuci davno bi video kapiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *