КИСИНЏЕР УПОЗОРАВА: Украјина постаје најбоље наоружана земља у Европи

КИСИНЏЕР УПОЗОРАВА: Украјина постаје најбоље наоружана земља у Европи

18 маја 2023

Украјина треба да буде примљена у НАТО јер постаје земља са најбољим наоружањем у Европи и најмање искусним руководством, рекао је бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер у интервјуу за Економист.

„Оно што Европљани сада говоре, по мом мишљењу, невероватно је опасно. Европљани кажу да их не желе у НАТО јер су превише ризични, али ће их добро наоружати и дати им најбоље оружје. Сада смо наоружали Украјину до те мере да ће она постати најбоље наоружана земља и са најмање стратешки искусним руководству у Европи“, рекао је Кисинџер.Он верује да ће се сукоб између Русије и Украјине завршити отприлике на истим позицијама које су имале пре 24. фебруара 2022. године и страхује да би Украјина касније могла да покуша војним путем да поново заузме територије над којима је Русија успоставила контролу од 2014. године.

Кисинџер је сугерисао да ће свет добити „незадовољну Русију, али и незадовољну Украјину, ако се специјална операција заврши не у корист Москве“.

Хенри Кисинџер је додао да би Запад могао да размотри две опције како би се обезбедио мир у Европи. Прво, да прими Украјину у НАТО, друго да иницира зближавање са Русијом како би се створила стабилна граница у источном делу региона.

„Због европске безбедности, боље је имати Украјину у НАТО-у, где не може да одлучује о територијалним захтевима на националном нивоу“, закључио је бивши државни секретар САД.

(Спутњик)

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad5 says:

    nema šta oni su senilna grupa izlapelih matoraca medju kojima ima i dosta umno poremećenih što od starosti što od bolesti..idealan koktel za nuk.rat.....ako bi poslušali kisindžera to je neminovno--zatim,matori konj je izjavio da je sukob izmedju kine i amerike "istorijska neminovnost" što je preispoljna glupost,idiotizam čak..sukob kine i amerike je najmanje verovatan sukob istorijski i geografski gledano ..izmedju dve države je ogromna pustoš pacifika i JEDINI razlog sukoba su američke trupe na 200km od kineskih obala..amerika je došla na istočnu obalu pacifika..amerika se širi i napada amerika je ta koja pravi rat sa kinom...da matori skot je u pravu ..rat je neizbežan ali NE ZBOG KINEZA njih nema NIGDE ni blizu amerike..niti su pokušavali tako nešto.S obzirom na strateške pripeme u dugom periodu koje izvodi USA svuda po svetu već 100god.unazad i na njihovo vojno prisustvo skoro na svim strateškim tačkama sveta potpuno je jasno da rat koji dolazi NEĆE BITI KONVENCIONALAN PRODUŽENI SVETSKI SUKOB..JEDINI NAČIN KAKO KINA I RUSIJA MOGU DA SE REŠE PRITISKA IZ USA JE UNIŠTAVANJE MATIČNE TERITORIJE TE DRŽAVE I POTPUNO BRISANJE AMERIKE IZ REGISTRA CIVILIZOVANIH DRŽAVA I TO SE PRIREMA..NEĆE NI KINEZI NI RUSI RATOVATI PROTIV AMERIKE I NATO PAKTA..U POGODNOM MOMENTU NUKLEARNO STRATEŠKE PREDNOSTI OVI ĆE GORETI SIMULTANO..NUK.RAT JE VEĆ POČEO SAMO TOTALNO NEZAINTERESOVANI ILI GLUPI TO NEĆE DA VIDE...PA NISU RUSI BEZVEZE SVE RESURSE ULOŽILI U HIPERSONIČNO NAORUŽANJE I PLATFORME ZA TO ORUŽJE I U NAJNOVIJE SUPER BALISTIČKE RAKETE SA ULTRA SNAŽNIM VIŠESTRUKIM HIDROGENSKIM BOJEVIM GLAVAMA-ALOOOO..MISLIM DA JEDINI RAZLOG ZAŠTO TO NIJE VEĆ ISPALJENO JE U TOME ŠTO RUSI JOŠ NISU PROIZVELI DOVOLJAN BROJ NOVIH SISTEMA KOJI BI OMOGUĆILI DIREKTNO ZASIĆENO STRATEŠKO BOBMARDOVANJE NEPRIJATELJSKE TERITORIJE ALI TAKODJE MISLIM DA ĆE ONI UBRZO IMATI DOVOLJNO TOGA NA LAGERU JER IM JE JASNO DA SE SUOČAVAJU SA DIREKTNIM POKUŠAJEM UNIŠTENJA RUSIJE OD STRANE NATO ALIJANSE..TO JE SAD POTPUNO JASNO VIDLJIVO SVAKOME...KO JE NAPADAČ A KO SE BRANI.I TAKO SVE SE SVODI NA PROCENE SVIH OZBILJNIH STRUČNJAKA DA ĆE NAJKASNIJE DO 2025 DOĆI DO NUKLEARNOG SUKOBA SVETSKIH RAZMERA A MOŽDA I VEĆ U TOKU 2024.TERORISTIČKA NUKLEARNA PRETNJA OD STRANE NATO PAKTA JE ZAUSTAVILA DALJE NAPREDOVANJE RUSA PREMA ZAPADU,I ONI SU POVUKLI SVOJE TRUPE NA ODBRAMBENE POLOŽAJE DALEKO VAN NEPOSREDNO UGROŽENE ZONE EKSPLOZIJE NUKLEARNE ELEKTRANE U ENERGODARU...SAMA TA PRETNJA JE DOVOLJNA DA RUSI SADA PRIPEME I IZVRŠE PUNI NUKLEARNI UDAR NA NATO I VEROVATNO ĆE TO I URADITI ČIM BUDU PROCENILI DA SU SPREMNI...ZA SADA ĆE SVE STAJATI OVAKO KAKO STOJI..RUSI ĆE UNIŠTAVATI NATO KAPACITETE U UKRAJINI KLASIČNIM SREDSTVIMA I ISTOVREMENO TESTIRATI KINŽALE U RATNIM USLOVIMA..DOKLE ĆE TAKO BITI ZAVISI SAMO OD RUSKIH KAPACITETA PROIZVODNJE NOVIH STRATEŠKIH RAKETA...

  2. lekovito bilje says:

    "vedre i oblace" ovi sto ritualno piju svezu krv male dece +jos UGRADJUJU si presadjuju organe zivih mladih..... #dok se svi ucesnici ugrade, svaki organ vredan kao avion cca 10.000.000 dolara,a opet Hvala Bogu na kraju svima bude dosta"2 metra bez geometra"AMIN!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u