КИСИНЏЕР УПОЗОРАВА: Украјина постаје најбоље наоружана земља у Европи

KISINDŽER UPOZORAVA: Ukrajina postaje najbolje naoružana zemlja u Evropi

18 maja 2023

Ukrajina treba da bude primljena u NATO jer postaje zemlja sa najboljim naoružanjem u Evropi i najmanje iskusnim rukovodstvom, rekao je bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer u intervjuu za Ekonomist.

„Ono što Evropljani sada govore, po mom mišljenju, neverovatno je opasno. Evropljani kažu da ih ne žele u NATO jer su previše rizični, ali će ih dobro naoružati i dati im najbolje oružje. Sada smo naoružali Ukrajinu do te mere da će ona postati najbolje naoružana zemlja i sa najmanje strateški iskusnim rukovodstvu u Evropi“, rekao je Kisindžer.On veruje da će se sukob između Rusije i Ukrajine završiti otprilike na istim pozicijama koje su imale pre 24. februara 2022. godine i strahuje da bi Ukrajina kasnije mogla da pokuša vojnim putem da ponovo zauzme teritorije nad kojima je Rusija uspostavila kontrolu od 2014. godine.

Kisindžer je sugerisao da će svet dobiti „nezadovoljnu Rusiju, ali i nezadovoljnu Ukrajinu, ako se specijalna operacija završi ne u korist Moskve“.

Henri Kisindžer je dodao da bi Zapad mogao da razmotri dve opcije kako bi se obezbedio mir u Evropi. Prvo, da primi Ukrajinu u NATO, drugo da inicira zbližavanje sa Rusijom kako bi se stvorila stabilna granica u istočnom delu regiona.

„Zbog evropske bezbednosti, bolje je imati Ukrajinu u NATO-u, gde ne može da odlučuje o teritorijalnim zahtevima na nacionalnom nivou“, zaključio je bivši državni sekretar SAD.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. seik says:

    Matora drtina.

  2. milorad5 says:

    nema šta oni su senilna grupa izlapelih matoraca medju kojima ima i dosta umno poremećenih što od starosti što od bolesti..idealan koktel za nuk.rat.....ako bi poslušali kisindžera to je neminovno--zatim,matori konj je izjavio da je sukob izmedju kine i amerike "istorijska neminovnost" što je preispoljna glupost,idiotizam čak..sukob kine i amerike je najmanje verovatan sukob istorijski i geografski gledano ..izmedju dve države je ogromna pustoš pacifika i JEDINI razlog sukoba su američke trupe na 200km od kineskih obala..amerika je došla na istočnu obalu pacifika..amerika se širi i napada amerika je ta koja pravi rat sa kinom...da matori skot je u pravu ..rat je neizbežan ali NE ZBOG KINEZA njih nema NIGDE ni blizu amerike..niti su pokušavali tako nešto.S obzirom na strateške pripeme u dugom periodu koje izvodi USA svuda po svetu već 100god.unazad i na njihovo vojno prisustvo skoro na svim strateškim tačkama sveta potpuno je jasno da rat koji dolazi NEĆE BITI KONVENCIONALAN PRODUŽENI SVETSKI SUKOB..JEDINI NAČIN KAKO KINA I RUSIJA MOGU DA SE REŠE PRITISKA IZ USA JE UNIŠTAVANJE MATIČNE TERITORIJE TE DRŽAVE I POTPUNO BRISANJE AMERIKE IZ REGISTRA CIVILIZOVANIH DRŽAVA I TO SE PRIREMA..NEĆE NI KINEZI NI RUSI RATOVATI PROTIV AMERIKE I NATO PAKTA..U POGODNOM MOMENTU NUKLEARNO STRATEŠKE PREDNOSTI OVI ĆE GORETI SIMULTANO..NUK.RAT JE VEĆ POČEO SAMO TOTALNO NEZAINTERESOVANI ILI GLUPI TO NEĆE DA VIDE...PA NISU RUSI BEZVEZE SVE RESURSE ULOŽILI U HIPERSONIČNO NAORUŽANJE I PLATFORME ZA TO ORUŽJE I U NAJNOVIJE SUPER BALISTIČKE RAKETE SA ULTRA SNAŽNIM VIŠESTRUKIM HIDROGENSKIM BOJEVIM GLAVAMA-ALOOOO..MISLIM DA JEDINI RAZLOG ZAŠTO TO NIJE VEĆ ISPALJENO JE U TOME ŠTO RUSI JOŠ NISU PROIZVELI DOVOLJAN BROJ NOVIH SISTEMA KOJI BI OMOGUĆILI DIREKTNO ZASIĆENO STRATEŠKO BOBMARDOVANJE NEPRIJATELJSKE TERITORIJE ALI TAKODJE MISLIM DA ĆE ONI UBRZO IMATI DOVOLJNO TOGA NA LAGERU JER IM JE JASNO DA SE SUOČAVAJU SA DIREKTNIM POKUŠAJEM UNIŠTENJA RUSIJE OD STRANE NATO ALIJANSE..TO JE SAD POTPUNO JASNO VIDLJIVO SVAKOME...KO JE NAPADAČ A KO SE BRANI.I TAKO SVE SE SVODI NA PROCENE SVIH OZBILJNIH STRUČNJAKA DA ĆE NAJKASNIJE DO 2025 DOĆI DO NUKLEARNOG SUKOBA SVETSKIH RAZMERA A MOŽDA I VEĆ U TOKU 2024.TERORISTIČKA NUKLEARNA PRETNJA OD STRANE NATO PAKTA JE ZAUSTAVILA DALJE NAPREDOVANJE RUSA PREMA ZAPADU,I ONI SU POVUKLI SVOJE TRUPE NA ODBRAMBENE POLOŽAJE DALEKO VAN NEPOSREDNO UGROŽENE ZONE EKSPLOZIJE NUKLEARNE ELEKTRANE U ENERGODARU...SAMA TA PRETNJA JE DOVOLJNA DA RUSI SADA PRIPEME I IZVRŠE PUNI NUKLEARNI UDAR NA NATO I VEROVATNO ĆE TO I URADITI ČIM BUDU PROCENILI DA SU SPREMNI...ZA SADA ĆE SVE STAJATI OVAKO KAKO STOJI..RUSI ĆE UNIŠTAVATI NATO KAPACITETE U UKRAJINI KLASIČNIM SREDSTVIMA I ISTOVREMENO TESTIRATI KINŽALE U RATNIM USLOVIMA..DOKLE ĆE TAKO BITI ZAVISI SAMO OD RUSKIH KAPACITETA PROIZVODNJE NOVIH STRATEŠKIH RAKETA...

  3. lekovito bilje says:

    "vedre i oblace" ovi sto ritualno piju svezu krv male dece +jos UGRADJUJU si presadjuju organe zivih mladih..... #dok se svi ucesnici ugrade, svaki organ vredan kao avion cca 10.000.000 dolara,a opet Hvala Bogu na kraju svima bude dosta"2 metra bez geometra"AMIN!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *