КИСИНЏЕРОВО УПОЗОРЕЊЕ ШОКИРАЛО СВЕТ! Он увек зна шта се дешава

KISINDŽEROVO UPOZORENJE ŠOKIRALO SVET! On uvek zna šta se dešava

9 oktobra 2020

SJEDINJENE Države i Kina moraju odrediti granice svoje konfrontacije, inače će se svet naći u situaciji sličnoj Prvom svetskom ratu, rekao je bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer.

Upozorio je da je sukob SAD i Kina postao „novi hladni rat“ i da su „granice konfrontacije“ potrebne i njima i svetu.Po njegovom mišljenju, bez toga je nemoguće postići opštu deeskalaciju.

Dodatno je naglasio: „Može se tvrditi da je to potpuno nemoguće. Ali, ako je to nemoguće, naći ćemo se u situaciji sličnoj Prvom svetskom ratu“.

Bivši američki državni sekretar je ukazao da je razlog borbe između Vašingtona i Pekinga pojava novih tehnologija koje su promenile geopolitički pejzaž.

On je uveren da je vreme da Sjedinjene Države prepoznaju promene u savremenom svetu koji je suviše složen da bi jedna država nastavila istovremeno da održava hegemoniju kako u ekonomiji, tako i u strateškoj sferi.

Kisindžer je 2019. rekao da bi sukob između Sjedinjenih Država i Kine mogao dovesti do „katastrofalnih posledica“ koje bi bile „gore od posledica svetskih ratova“.

Da bi to sprečilo, savetovao je zemljama da reše svoje razlike.

U julu je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji rekao da će Peking preduzeti čvrste i odlučne mere protiv Vašingtona ako se diplomatski odnosi dve zemlje pogoršaju.

SAD podržavaju separatizme u Kini da bi jepodelile na desetine „kneževina“ .

KOMENTARI9 komentara

 1. Čist je ko Suza says:

  Da, tako je savetovao i Niksona pa je ovaj vodio 10 godina rat sa Vijetnamom i na kraju izgubio, čak je i Nikson umro, ali ovaj drtavi jarac je sačuvap svoju fotelju. Neće ovaj Matusalem umreti dok ne vidi Novo Carstvo kojim predsedava Pravedni i Istiniti, naš Gospod i Spasitelj Isus Hristos, a ti Henri judejo masonu videćeš Spasitelja u kojeg nikada nisi poverovao, i svako od nas će dobiti po delima svojim. I pravednik se tada jedva spašava ali bezbožnik gde će se naći? Ovo nas pita Sveto Pismo.

 2. milorad3 says:

  kinezi jačaju i dalje i ako amerikanci misle da ih zaustave moraće da ratuju sa kinom a to im ne savetujem uopšte da rade.Kina je postala zaista GIGANT nevidjene snage u mnogim parametrima a sa ruskim nuk.kišobranom i sopstvenim nuk.snagam koje jačaju napad USA na kinu je SAMOUBILAČKA MISIJA.Amerikancima je do sad postalo jasno da neće moći da vode rat pojedinačno protiv kine , pa kad završe sa njima onda je rusija ne redu,ili obratno svejedno.Oni sad imaju dve opcije ili rat protiv kinesko-ruske alijanse ili povlačenje.Inače kinesko ruska alijansa je toliko jak i možan savez da zapadne sile sa kombinovanim snagama u totalu nisu mnogo jače ili čak više uopšte nisu jače od njih po svim parametrima koji se uzmu u obzir a ne samo po vojnoj snazi.Kisindžer dobro zna kako bi izgledao rat a kinom i koliko bi to koštalo aeriku koja je i onako na kolenima i u ubrzanom opadanju koliko god oni lagali o svojim pravim kapacitetima i snagama sve je to paprina kula od karata,UNUTRAŠNJA snaga USA je ispod nivoa koji je ta država imala na početku 2.sv. rata i to je prava istina o snazi USA a teško da će moći da prave radne brigade radi ponovne REINDUSTRIALIZACIJE USA-alo pa tamo NIKO NIŠTA VIŠE NE RADI pola države im živi od socijalne pomoći i banza ulicama kao potpuni lumpenproletarijat osakaćen i nesposban za bilo šta korisno a stanovništvo im se davi u narkoticima i kriminalu.Takva država NIJE supersila:)microsoft i ostale papzjanije su ILUZIJA EKONOMIJE,SIMULACIJA RADA,kada se internet sruši kao prevashodno američko vlasništvo pitaću ih od čega će da prave pare i šta će imati REALNO da ponude na tržištu.

 3. persida says:

  Krokodil ne miruje, sada je na strani Kine i demokrata, a protiv Amerike. Politika masona dozivela je zaokret sto se vidi po trabunjanju njihovog istaknutog clana.

 4. Zorana says:

  Kinu i treba podeliti, jer je nastala na osvajanju tudje zemlje i porobljavanju drugih naroda. Pri tome je vrlo opasna sa svojim ambicijma za dalje porobljavanje drugih naroda. Tu delim misljenje sa Amerima.

  • raguza71 says:

   A matereti ko si ti :zorana: gdje popi toliku pamet.Ti si za nobela gluposti.

   • Zorana says:

    Nauci istoriju pa se onda javi, jer su u tim uzimanjima uzeli i nasu zemlju. Znanje ne boli, a korisno je.

    • Ispeci pa Reci Deci says:

     Ako deliš mišljenje sa Amerima onda znači imaš njihovu pamet i znanje koje te ne boli, a trebalo bi jer nije istinito. Kina je uvek bila imperija sama za sebe i nije osvajačkog već odbrambenog tipa, nju su napadali da bi je osvojili i Japanci i Mongoli, i švabe a vidimo i Amerikanci, pa ti njima diži svoju suknjicu pametnu.

     • Zorana says:

      Nauci istoriju pa se onda javi, jer su u tim uzimanjima uzeli i nasu zemlju. Znanje ne boli, a korisno je. NASU ZEMLJU.

 5. Avangard-Kinzal says:

  SAD gube i od Kine u tehnološko-ekonomskom nadmetanju ali priviknuće se kao što su se pomirili s tom činjenicom kad je u pitanju Rusija od koje kupuju sve više tehnologije poput motora za svemirske letjelice, atomske centrale itd.,itd.,itd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *