КЛАНИЦА: За само 4 дана убијено и рањено преко 3.000 терориста у Алепу! (ВИДЕО)

KLANICA: Za samo 4 dana ubijeno i ranjeno preko 3.000 terorista u Alepu! (VIDEO)

13 avgusta 2016

de59eed9e6da4c5db6d865943495882f_18Kontraofanziva koju su, uz podršku ruske avijacije, pokrenule sirijske snage i njihovi saveznici, za sada daje rezultate, uprkos činjenici da džihadisti deluju kao da imaju nepresušan izvor pojačanja.

Oko 1.000 terorista je ubijeno, a preko 2.000 ranjeno u operacijama u jugoistočnom Alepu za samo četiri dana, izvestilo je rusko ministarstvo odbrane.

„Tokom ovih operacija uništeno je 7 tenkova, 8 oklopnih vozila, 29 topova raznih namena i kalibara i 85 vozila opremljenih teškim mitraljezima“, rekao je general Sergej Rudskoj, zapovednik operativnog odeljenja ruskog generalštaba, prenela je sirijska novinska agencija Sana.

On je naveo da su koridori za evakuaciju civila i militanata iz istočnog dela grada i dalje otvoreni i da rade neometano.

U međuvremenu, Sirijska armija, Snage narodne odbrane i Hezbolah nastavljaju juče započetu kontraofanzivu u jugoistočnom delu Alepa, Ramusehu i okolnim tačkama.

Nakon artiljerijske pripreme terena i vazdušnih udara na Artiljerijsku akademiju, krenula je žestoka bitka sa teroristima kojima gotovo sve vreme pristižu nova pojačanja.

Kako za lokalne medije tvrde sirijski vojni izvori, vojska je već uspela da osvoji nekoliko tačaka u Ramusehu i polako zatvara krug oko Artiljerijske akademije.

CpmHdOnXYAAmfFo

Pogledajte borbe u Ramusehu iz ugla jednog džihadiste:

Izvor: Pravda

KOMENTARIJedan komentar

  1. Jode says:

    I imace nepresusan izvor pojacanja dogod su Ameri njihovi saveznici(mislim na ISIS), tako reci braca po krvi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *