КЛАТНО СЕ ПОМЕРА: Украјинци добијају нуклеарку?

КЛАТНО СЕ ПОМЕРА: Украјинци добијају нуклеарку?

5 јуна 2023

Време одмиче, а све смо ближи ескалацији и неком већем сукобу, руска војна интервенција има свој правац али и циљ. Уништавање све опреме која стиже у Кијев је примарни циљ, на тај начин војска остаје „голорука“, слажу се војни аналитичари и стручњаци за безбедност.

Оно што је опасно, је то „клатно“ које се помера, када је сукоб почео, многе информације су биле контрадикторне, па се говорило да је велико питање хоће ли Европа и Америка послати било какву хуманитарну помоћ, камоли неко оружје.Онда је ситуација кренула да се мења, помоћ је кренула да стиже најпре у људству, војним стручњацима, па се спомињу и разна имена НАТО генерала која важе за врло озбиљна.

То није крај, креће да стиже и оружје, најпре дефанзивно, а онда и офанзивно, за напад, тенкови, авиони, ПВО системи.

Сваки дан видимо притисак који долази са Запада да се украјинска контраофанзива убрза што пре, али намеће се питање како? То питање се поставља рањеној звери, а то је оно најопасније.

Све више се стиче утисак да и терористички напади немају ту моћ коју су украјински диверзанти очекивали, ФСБ затвара све више потенцијалних проблема, пре него што се десе.

Остало је још да Украјина добије нуклеарно оружје, то уопште није немогућа чињеница имајући у виду колико је велики улог Запада.

Овде се ништа не дешава случајно, као и последња дешавања која се тичу СТАРТ-а.

Од 1. јуна престају да предају информације Русији о статусу и локацији свог стратешког наоружања које потпада под Споразум о смањењу стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ).

„Не остављају нам избора. Ако не желе да сачувају заједнички штит, треба оштрити мач. Хиперсонично оружје, нуклеарни мотори, прецизност и беспрекорност – то су компоненте нашег мача. Имамо само две опције ако почне нуклеарни рат: да победимо или да не изгубимо. Американци треба то добро да утуве у главу“, рекао је Морозов.

На све ове чињенице треба додати да Украјина потпуно затвара врата преговорима и на данашњи дан то је јавно и речено.

(Правда)

KOMENTARI3 коментара

  1. Gagi says:

    Komentarisao sam nedavno da su izjave Zelenskog veoma zabrinjavajuce i cudne. Stalno tvrdi i naglasava kako ce pobediti Ruse. Nije nemoguce da ima obecanje zapada o isporuci nuklearnog naoruzanja, zbog toga i daje takve izjave. Sa druge strane, zapad ce sve uciniti da ne izgubi u ovom okrsaju, nista drugo im nije preostalo.

  2. Dejan says:

    Samo Amerika ima profit i ostale koristi od tog rata!!!!!

  3. Риста Бре says:

    Без везе! Неће "Запад" дати никоме атомске бомбе. Данас "Запад" не постоји. Постоји само САД. Америка има атомске бомбе на границама Русије, али те бомбе нису италијанске, холандске, турске, пољске, јапанске, јужно корејске или румунске. Са Атомским бомбама иде само америчка пратња и нико други нема права приступа местима где су стациониране. Друго је питање да ли ће Америка ући у Украјину и са атомским бомбама, али то сигурно неће бити бомбе о којима одлучује зеленски. Писанија о "глупавим" американцима који немају појма шта раде су такође пропаганда. Као што видимо, Русија не срља и врло је опрезна, што значи, Руси су спремни на све и ни најмање не потцењују Америку. По неким анализама, овај рат ће се наставити и иза украјинског сукоба, што може да значи да ће америка и Русија ући у директан конфликт а тада је све могуће само не доношење атомских бомби у Украјину. Америка нема зашто да ризикује такав потез јер има бомбе малтене свуда око Русије. Русија нема такве позиције, односно нема стациониране атомске бомбе око Америке, али зато има подморнице са атомским главама и Посејдоне који су увек на домак Америке и има најпродорније атомске бомбе распоређене по целој Русији. Такве бомбе немају ни Америка ни Британија ни Француска. У евентуалном атомском сукобу нико нема предност. Нико нема ни предност "првог удара" јер већина нуклеарног наоружања и Русије и Америке је смештено унутар тих држава и то оружје ће одлучити како ће се завршити евентуални нуклеарни сукоб. Британија и Француска имају атомске главе, али ће те атомске главе бити употребљене тек у евентуалном другом удару а за такву евентуалност, Русија је спремнија од Америке, Британије и Француске заједно. Анализирати евентуални атомски рат између Америке и Русије је само губљење времена али то не значи да таквог рата неће бити. Вероватноћа да ће бити атомског рата ПОСТОЈИ, али та вероватноћа је до сада штитила Русију од директног напада. Можемо тако анализирати до краја и назад а ипак нећемо далеко одмаћи са закључцима. Закључци о атомском рату ће бити могући само и једино после таквог сукоба, мада мислим да нико неће бити заинтересован да се бави таквим закључцима. Евентуални атомски рат ће бити закључак сам по себи. Зато је узалуд губити време о последицама и узроцима таквог рата јер узрок таквог рата може бити и случајност. Којој држави се атомски рат најмање исплати? Па оној која може највише да изгуби а то је Америка. То је тај мали, за Америку неприхватљив проблем и неприхватљиве последице које нас штите од атомског рата. За сада. Сиромашна утеха, али боља од никакве утехе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u