КЛАТНО СЕ ПОМЕРА: Украјинци добијају нуклеарку?

KLATNO SE POMERA: Ukrajinci dobijaju nuklearku?

5 juna 2023

Vreme odmiče, a sve smo bliži eskalaciji i nekom većem sukobu, ruska vojna intervencija ima svoj pravac ali i cilj. Uništavanje sve opreme koja stiže u Kijev je primarni cilj, na taj način vojska ostaje „goloruka“, slažu se vojni analitičari i stručnjaci za bezbednost.

Ono što je opasno, je to „klatno“ koje se pomera, kada je sukob počeo, mnoge informacije su bile kontradiktorne, pa se govorilo da je veliko pitanje hoće li Evropa i Amerika poslati bilo kakvu humanitarnu pomoć, kamoli neko oružje.Onda je situacija krenula da se menja, pomoć je krenula da stiže najpre u ljudstvu, vojnim stručnjacima, pa se spominju i razna imena NATO generala koja važe za vrlo ozbiljna.

To nije kraj, kreće da stiže i oružje, najpre defanzivno, a onda i ofanzivno, za napad, tenkovi, avioni, PVO sistemi.

Svaki dan vidimo pritisak koji dolazi sa Zapada da se ukrajinska kontraofanziva ubrza što pre, ali nameće se pitanje kako? To pitanje se postavlja ranjenoj zveri, a to je ono najopasnije.

Sve više se stiče utisak da i teroristički napadi nemaju tu moć koju su ukrajinski diverzanti očekivali, FSB zatvara sve više potencijalnih problema, pre nego što se dese.

Ostalo je još da Ukrajina dobije nuklearno oružje, to uopšte nije nemoguća činjenica imajući u vidu koliko je veliki ulog Zapada.

Ovde se ništa ne dešava slučajno, kao i poslednja dešavanja koja se tiču START-a.

Od 1. juna prestaju da predaju informacije Rusiji o statusu i lokaciji svog strateškog naoružanja koje potpada pod Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START).

„Ne ostavljaju nam izbora. Ako ne žele da sačuvaju zajednički štit, treba oštriti mač. Hipersonično oružje, nuklearni motori, preciznost i besprekornost – to su komponente našeg mača. Imamo samo dve opcije ako počne nuklearni rat: da pobedimo ili da ne izgubimo. Amerikanci treba to dobro da utuve u glavu“, rekao je Morozov.

Na sve ove činjenice treba dodati da Ukrajina potpuno zatvara vrata pregovorima i na današnji dan to je javno i rečeno.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    Komentarisao sam nedavno da su izjave Zelenskog veoma zabrinjavajuce i cudne. Stalno tvrdi i naglasava kako ce pobediti Ruse. Nije nemoguce da ima obecanje zapada o isporuci nuklearnog naoruzanja, zbog toga i daje takve izjave. Sa druge strane, zapad ce sve uciniti da ne izgubi u ovom okrsaju, nista drugo im nije preostalo.

  2. Dejan says:

    Samo Amerika ima profit i ostale koristi od tog rata!!!!!

  3. Rista Bre says:

    Bez veze! Neće "Zapad" dati nikome atomske bombe. Danas "Zapad" ne postoji. Postoji samo SAD. Amerika ima atomske bombe na granicama Rusije, ali te bombe nisu italijanske, holandske, turske, poljske, japanske, južno korejske ili rumunske. Sa Atomskim bombama ide samo američka pratnja i niko drugi nema prava pristupa mestima gde su stacionirane. Drugo je pitanje da li će Amerika ući u Ukrajinu i sa atomskim bombama, ali to sigurno neće biti bombe o kojima odlučuje zelenski. Pisanija o "glupavim" amerikancima koji nemaju pojma šta rade su takođe propaganda. Kao što vidimo, Rusija ne srlja i vrlo je oprezna, što znači, Rusi su spremni na sve i ni najmanje ne potcenjuju Ameriku. Po nekim analizama, ovaj rat će se nastaviti i iza ukrajinskog sukoba, što može da znači da će amerika i Rusija ući u direktan konflikt a tada je sve moguće samo ne donošenje atomskih bombi u Ukrajinu. Amerika nema zašto da rizikuje takav potez jer ima bombe maltene svuda oko Rusije. Rusija nema takve pozicije, odnosno nema stacionirane atomske bombe oko Amerike, ali zato ima podmornice sa atomskim glavama i Posejdone koji su uvek na domak Amerike i ima najprodornije atomske bombe raspoređene po celoj Rusiji. Takve bombe nemaju ni Amerika ni Britanija ni Francuska. U eventualnom atomskom sukobu niko nema prednost. Niko nema ni prednost "prvog udara" jer većina nuklearnog naoružanja i Rusije i Amerike je smešteno unutar tih država i to oružje će odlučiti kako će se završiti eventualni nuklearni sukob. Britanija i Francuska imaju atomske glave, ali će te atomske glave biti upotrebljene tek u eventualnom drugom udaru a za takvu eventualnost, Rusija je spremnija od Amerike, Britanije i Francuske zajedno. Analizirati eventualni atomski rat između Amerike i Rusije je samo gubljenje vremena ali to ne znači da takvog rata neće biti. Verovatnoća da će biti atomskog rata POSTOJI, ali ta verovatnoća je do sada štitila Rusiju od direktnog napada. Možemo tako analizirati do kraja i nazad a ipak nećemo daleko odmaći sa zaključcima. Zaključci o atomskom ratu će biti mogući samo i jedino posle takvog sukoba, mada mislim da niko neće biti zainteresovan da se bavi takvim zaključcima. Eventualni atomski rat će biti zaključak sam po sebi. Zato je uzalud gubiti vreme o posledicama i uzrocima takvog rata jer uzrok takvog rata može biti i slučajnost. Kojoj državi se atomski rat najmanje isplati? Pa onoj koja može najviše da izgubi a to je Amerika. To je taj mali, za Ameriku neprihvatljiv problem i neprihvatljive posledice koje nas štite od atomskog rata. Za sada. Siromašna uteha, ali bolja od nikakve utehe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *