КЛАУС ШВАБ ОДЛАЗИ! План и програм остаје и мора се извршити

KLAUS ŠVAB ODLAZI! Plan i program ostaje i mora se izvršiti

27 maja 2024

INFORMACIJA s početka minule nedelje da je Klaus Švab najavio nameru da se povuče sa mesta izvršnog predsednika Ekonomskog foruma u Davosu koja je procurila sa švajcarskog portala „Semafor“ je ipak vest koja može da utiče na svet kakav danas poznajemo.

Osnivač najuticajnije NVO na svetu sa sedištem na Ženevskom jezeru će se povući sa mesta izvršnog predsednika i preći na ulogu neizvršnog predsednika, navedeno je u naknadnom saopštenju Foruma, uz objašnjenje da promena njegove uloge čeka na odobrenje švajcarske vlade. U istom saopštenju, portparol Foruma je rekao da se ta organizacija „transformiše iz platforme za sazivanje u vodeću globalnu instituciju za javno–privatnu saradnju“. Upravljačka struktura Foruma će se promeniti kao rezultat te evolucije, rekao je portparol, a Švab će „preći sa izvršnog predsednika na predsednika Upravnog odbora“ do januara 2025.Uoči „izmene“ u Davosu mediji u svetu prvo su uočili da „za razliku od budućnosti kakvu je Klaus namenio čovečanstvu gde čovek ne bi imao ništa i bio bi srećan“, njegova NVO je samo u 2023. ostvaarila skoro 500 miliona dolara dok on lično poseduje minimum 200 miliona „švajcaraca“. Navodi se i da je Švab „zasejao“ svoju organizaciju raznim članovima porodice. Švabova deca su imenovana na visoke položaje dok je njegova supruga Hilde na čelu fondacije organizacije i šef svih ceremonija u Davosu.

Prema analizi antiglobalističog portala The Defender zasada ne treba očekivati veće promene u politici i pristupu svetskim poslovima. Distopijski Forum verovatno nastavlja da pokušava da pretvara svet u distopijski raj za bogate i moćne.

Klaus Švab je „glavna figura najmoćnijih globalističkih interesa – ‘kontroligarha’.“ Kontroligarhija je pojam koji treba imati na umu kada razmišljamo o grupi tiranskih milijardera žednih moći. Oni će nastaviti da se pretvaraju da upravljaju svetom, ako je moguće sa Davosom kao platformom, sve dok im to mi, ljudi, dozvolimo.

Debeljuškasti naizgled dobroćudni Nemac, koji sada ima 86 godina, stvorio je Forum 1971. godine, tada nazvan Evropski forum menadžmenta. Neprofitni institut je stvoren da promoviše „odgovornost zainteresovanih strana“, šta god to značilo.
Vilijam Engdal, analitičar kanadskog „Global risrča“ povodom povlačenja Klausa, primećuje da je saopštenje iz Davosa neobično zagonetno i da dolazi bez posebnog razloga i bez prethodnog upozorenja – Sve što Davos radi radi pompezno – podseća Engdal u članku „Mračni koreni organizacije iz Davosa“.

– Važno je razumeti da ne postoji nijedna nova ili originalna ideja u takozvanoj agendi Velikog resetovanja Klausa Švaba za svet. Ni „njegova“ agenda Četvrte industrijske revolucije nije njegova ili njegova tvrdnja da je izmislio pojam kapitalizma zainteresovanih strana nije tačna – piše Engdal dodajući:

– Klaus Švab je nešto više od uglađenog PR agenta za globalnu tehnokratsku agendu, korporativno jedinstvo korporativne moći sa vladom, uključujući UN, agend u čije poreklo seže do početka 1970-ih, pa čak i ranije. Resetovanje Davosa je samo ažurirani nacrt globalne distopijske diktature pod kontrolom UN, čiji su ključni akteri bili Dejvid Rokfeler i njegov štićenik Moris Strong.

U tekstu se podseća da su krajem 1960-ih i početkom 1970-ih, međunarodni krugovi direktno vezani za Dejvida Rokfelera pokrenuli niz elitnih organizacija i istraživačkih centara; Rimski klub; Fond za prirodu, vezan za Svetski fond za divlje životinje (VVF); konferencija Ujedinjenih nacija o Danu planete Zemlje u Stokholmu; studija MIT-a, Limits to Growth (Granice rasta) i Trilateralna komisija Dejvida Rokfelera.

Limits to Growth (Granice rasta) objavio je Rimski klub 1971. godine. Već tada je predviđen kraj civilizacije kakvu smo poznavali zbog brzog rasta stanovništva, kombinovanog sa fiksnim resursima kao što je nafta.

U izveštaju se zaključuje da će bez značajnih promena u potrošnji resursa „najverovatniji rezultat biti prilično nagli i nekontrolisani pad i stanovništva i industrijskih kapaciteta“. Zastrašujući izveštaj zasnovan je bio na lažnim kompjuterskim simulacijama grupe kompjuterskih naučnika sa MIT univerziteta u Bostonu. U njemu se navodi predviđanje:
Ako se sadašnji trendovi rasta svetske populacije, industrijalizacije, zagađenja, proizvodnje hrane i iscrpljivanja resursa nastave nepromenjeni, granice rasta na ovoj planeti će biti dostignute negde u narednih sto godina. To je bilo 1971.
I već 1974, Rimski klub je hrabro izjavio: „Zemlja ima rak, a rak je čovek“. Zatim: „Svet se suočava sa neviđenim skupom isprepletenih globalnih problema, kao što su prenaseljenost, nestašica hrane, iscrpljivanje neobnovljivih resursa [nafta], degradacija životne sredine i loše upravljanje. Oni su tvrdili da je neophodno ‘horizontalno’ restrukturiranje svetskog sistema… drastične promene u sloju normi – odnosno u sistemu vrednosti i ciljevima čoveka da bi se rešile energetske, prehrambene i druge krize, odnosno društvene promene i promene u individualnim stavovima koje su potrebne ako se želi preći na organski rast.“ A sve to je rana formulacija Agende 21 UN, Agende 2030 .i Velikog resetovanja u Davosu 2020.

KOMENTARI14 komentara

 1. radmila says:

  "Naizgled dobrocudni" - Monstrum i satanisa od glave do pete i naizgled i kako god... tako ga ja vidim.

  • neko ime says:

   Iza Schwaba i WEF stoji centralno bankarski jevrejeski kartel i visevekovni rad satanisticke judeo masonerije prema talmudskim uputstvima za porobljavanje svih gojskih naroda, definisanim u Protokolima sionskih mudraca. Podsecanja radi dr. Dzon Kolman je jos pocetkom devedesetih godina proslog veka u svojoj knjizi Hijerarhija zaverenika – Komitet 300 definisao 21 cilj koji su sebi postavili vladari iz senke. Neki od ciljeva koje pre nekih 30 godina navodi Kolman su: – Uspostavljanje jedne svetske vlade-NWO gde su (svetska) crkva i monetarni sistem ujedinjeni – Potpuno unistiti svaki nacionalni identitet i ponos – Obesmisliti i potpuno unistiti religiju posebno hriscansku, izuzev religije “novog doba” – Uspostaviti kontrolu nad svakom osobom pomocu kontrole uma i onoga sto je Bzezinski nazvao tehnotronika koja ce stvoriti ljude-robote i sistem terora nezamislivih razmera – Okoncati industrijalizaciju i produkciju elektricne energije iz nuklearnih elektrana u okviru ‘postindustrijskog drustva nultog razvoja’ – Depopulacija velikih gradova po uzoru na rezim Pola Pota u Kambodzi – Sprecavanje svakog naucnog razvoja, osim onog koji ide u korist Iluminatima – Do 2050 ogranicenim ratovima u naprednijim drzavama, a izgladnjivanjem i bolestima u drzavama Treceg sveta izazvati smrt 3 milijarde “beskorisnih usta” – Oslabiti moralno tkivo nacija i demoralisati radnike stvaranjem masovne nezaposlenosti – Ljude sirom sveta spreciti da sami odlucuju o svojoj sudbini izazaivanjem krize za krizom, a zatim “resavanjem” tih kriza. Time ce se nacije demoralisati i zbuniti do te mere da ce pasti u masovnu apatiju – Izazvati totalni kolaps svetskih ekonomija i pokrenuti totalni politicki haos – Pruziti najvecu mogucu podrsku nadnacionalnim institucijama kakve su UN, MMF, BIS Bazel, Svetski sud i koliko god je moguce smanjiti efikasnost lokalnih institucija – Prodreti u svaku vladu sirom sveta i raditi unutar nje kako bi se unistio integritet nacije koju predstavlja – Preuzeti kontrolu nad obrazovanjem sa svrhom da se ono potpuno unisti. Dakle, i sam Schwab je prakticno (bio) isturena marioneta judeo masonske moci u senci i njegovim “povlacenjem” s “izvrsne duznosti” tzv. WEF nista se u sustini nece promeniti.

   • neko ime says:

    Svih ovih godina Švab je bio govornik globalne jevrejske oligarhije u senci, ujedinjujući sve svetske političare-marionete jevrejskih centralnih bankara pod zastavom transhumanizma, zamene čoveka mašinom i naknadne dehumanizacije (reformatiranje svesti, promena ljudskog tela), a sve u ime „spasavanja planete“. Švab očigledno nije (bio) u prvom planu kad govorimo o upravljanju svetom, on je jednostavno u sklopu prediktivnog programiranja iznio veći dio "vizije" novog sveta. Švabova uloga (bila) je u promovisanju koncepta javnog globalnog upravljanja, smanjenja stanovništva, proizvodnje itd. – kao neizbežan i moderan globalni trend. Jedan od Švabovih partnera i velikih prijatelja je šef "ruske" Sberbanke German Gref, ali i ruski "predsednik" Putin. U novembru 2019. Švab je došao u Rusuju. Tada je zvanični chairman tzv. WEF po transhumanističkim obrascima „konvergencije“ čoveka i mašine zvanično predstavio Putinu manifest novog utopijskog sveta – knjigu „Četvrta tehnološka revolucija“. Ruski "lider" je zauzvrat pozdravio Švaba rečima: „Sledimo vaš primer. Nadam se da vas nećemo izneveriti", o čemu postoje informacije na zvaničnoj stranici Kremlja. To svakako nije iznenađenje jer je i Putin, prema Švabovoj javnoj hvali, jedan od globalnih "lidera" (marioneta) tzv. WEF, što on potvrđuje i svojim delima. U jesen 2021. godine potpisan je memorandum o saradnji između "Vlade" Ruske Federacije i tzv. Svetskog ekonomskog foruma-WEF. Program „održivog razvoja“ i „digitalne transformacije“ u globalistički kontrolisanoj Ruskoj Federaciji i danas nastavlja da se sprovodi po "Švabovim" obrascima. Zvanično, Švab se povlači na "zasluženi" globalistički odmor, ostavljajući za sobom tlo oplođeno transhumanizmom, na kome će nastaviti delovati novi „vidoviti vizionari“, „oblikovači“ i drugi vesnici/marionete novog svetskog poretka. Platforma judeo masonskog/bankarskog tzv. WEF i njegove(njihove) međunarodne veze razvijane godinama, ne idu nikuda. Tu su MMF, UN, G20, WHO i druge strukture „globalnog konsenzusa“. Satanist Švab, naravno, nije besmrtan. Isto se može reći i za "njegovu"(njihovu) filozofiju. Sve ove "ideje" o „pretvaranju čoveka u Boga“, bez Boga, svakako će propasti. Nastavlja se borba Svetlosti i tame, gde se još nije uklonio Onaj koji zadržava (2 Solunjanima 2:7)

    • Kosovac says:

     Jasno mi je da je „ruski lider“ pozdravio Švaba, ali nikako da razjasnim zašto si se ti upetljao u reklamiranje Švabovog programa Svetske vlade. Verovatno zato što si Jevrejin.

 2. Gagi says:

  Ruse narocito interesuje sto ovaj mostrum odlazi. Da je nasa sreca, a nema je, opet bi bio organizovan njegov ispracaj sa Srpskim pravoslavnim zastavama, po svim gradovima Srbije. Pojma nemam sto takav vrlo vazan dogadjaj nije obelezen od strane naseg naroda.

  • Kosovac says:

   @ Gagi, …..Izgleda kao da je persida pisala koncept za ovaj tvoj komentar.

   • Gagi says:

    Prihvatam da sam nejasan, uskoro ces i sam videti zbog cega ovako pisem i sta sam napisao.

 3. 100 mu bustera says:

  Plan je propo kada je Rusija pokrenula rat protiv njih '22. Rugobe iz Davosa će rat da izgube i njihove agende, države i sve što su nakrali biće zaplenjeno od strane pobednika u ratu.

 4. Mama mia! says:

  Veliki prijatelj od AV.

  • lekovito bilje says:

   i bravobanjke AJMO SVI U DAVOS.

 5. michael pan says:

  Mars dzukelo, MARS ...

 6. Zeka says:

  Fizički se dobro drži ovaj Nosferatu na slici. Živeće vek i po, k'o Pantelija.

 7. ja bi voleo da me svi zovu-De si Kiseliiii !! says:

  Knauf Smrad 😂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *